12.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăLifestyleCele mai bune alegeri în materie de mobilă și amenajări interioare pentru...

Cele mai bune alegeri în materie de mobilă și amenajări interioare pentru anul 2018

Când vorbim despre amenajări, foarte importante sunt trendurile și tendințele, de care este recomandat să ținem cont atunci când facem modificări acasă. Pentru 2018, designerii și specialiștii în amenajări interioare au anunțat care vor fi tendințele de respectat.

Ca trăsături generale, 2018 păstrează anumite influențe ale anului care tocmai s-a încheiat, dar aduce și modificări importante, care îl vor individualiza și care ne vor ajuta să scoatem în evidență ce este mai frumos în fiecare casă. Piesele speciale de mobilier, texturile sau culori care atrag atenția, aranjate în funcție de specificul și nevoile fiecărei încăperi sunt doar câteva dintre recomandări.  

Stiluri de amenajări interioare în 2018

În 2018, vei face cu siguranță cea mai bună impresie dacă optezi pentru un mobilier din lemn, cu aspect nefinisat. Piesele de inspirație naturală sunt influențe păstrate de anul trecut, care pot fi incluse foarte bine în decorurile de anul acesta. Lemnul închis la culoare lasă însă loc lemnului deschis la culoare sau celui în nuanțe de gri.

Pe lângă mobilierul din lemn brut, extrem de apreciat este și cel din policarbonat. Acest tip de mobilier poate fi combinat cu usurință cu diverse piese, chiar aparținând unor stiluri diferite. O alegere excelentă este contrastul dintre piese în stil rustic, combinate cu cele în stil industrial.

Pe lângă acestea, un alt stil de mobilier recomandat este cel contemporan, care poate fi o alegere bună pentru multe locuințe, mai ales că prin forme și culori diverse poate aduce în actualitate orice interior. De reținut este faptul că anul acesta, acest stil evoluează spre unul cu accente industriale, astfel că pot fi folosite materiale brute, cu aspect nefinisat.

Anul acesta se remarcă și stilul scandinav, la modă încă din anul 2016. Acest stil îmbină confortul cu atmosfera luminoasă, caldă, alături de materiale preluate direct din natură precum lemnul sau plantele naturale.

Ce culori să folosești ca să rămâi în tendințe

Din punct de vedere cromatic, anul 2018 aduce multe noutăți. Dacă anul trecut specialiștii au apreciat pentru interior foarte mult culori precum verde crud sau cele neutre calde, anul acesta recomandările sunt pentru culori și nuanțe din gama pastel și tonurile reci.  

Apreciate vor fi și unele culori mai puțin obișnuite precum verde mentă, roz în diferite nuanțe, albastru marin, galben. Acestea sunt excelente pentru decorațiuni sau accesorii de interior, iar unele pot fi utilizate chiar pentru culoarea pereților. Desigur, cea mai surprinzătoare alegere a acestui an rămâne negrul, care în 2018 poate fi folosit aproape pentru orice când vine vorba de interior, de la mobilă, la țesăturile din cameră și chiar pereți.

Design pentru amenajarea încăperilor  

În funcție de încăperea pe care vrei să o amenajezi și de confortul personal, poți alege dintre mai multe variante de design. Anul acesta, tendințele sunt suficient de îndrăznețe încât să poți alege piesele mai mult în funcție de ceea ce îți dorești și mai puțin din ce „trebuie”. In plus, anul acesta una dintre tendințele apreciate este combinarea mai multor stiluri sau a pieselor de mobilier într-un mod cât mai eclectic. Nu mai este recomandat să ai într-o încăpere piese de mobilier din aceeași gamă, ci poți la fel de bine să alegi mobila în funcție de necesități și, desigur, de preferințe.

Pentru dormitor, anul acesta poți să alegi culori îndrăznețe și chiar să mergi spre nuanțe închise, până la negru. Acestea pun în evidență piesele de mobilier și oferă oricărui dormitor un aspect extrem de modern și elegant în același timp. Mai mult, pe lângă un dormitor cu pereți sau mobilă închisă la culoare, poți să optezi pentru țesături negre, care cu siguranță vor pune în valoare încăperea.

Tot între preferințe se află și violetul sau nuanțele prăfuite, cum ar fi roz. Se poate opta pentru un aspect minimalist, cu accente calde de culoare, asortate excelent cu țesături moi și confortabile.

Pentru sufragerie, anul acesta se recomandă amestecul de texturi de origine naturală. De exemplu, în cazul canapelei sau a fotoliilor din această încăpere, extrem de apreciate sunt obiectele în culori pastelate, naturale și pielea, care cu siguranță va aduce un aer elegant.

Mai mult, este important ca în cazul sufrageriei să fie pus accentul pe piesele importante, care merită scoase în evidență, fără să fie încărcate cu accesorii sau elemente de decor. Pentru a face acest lucru, poți opta pentru forme și culori îndrăznețe.

Bucătăria rămâne anul acesta un spațiu în care domină accentele minimaliste și, foarte mult, albul. Cu toate acestea, dacă îți dorești accente de culoare și elemente mai jucăușe, poți folosi accesorii și decorațiuni care să scoată în evidență întregul spațiu. Acestea, desigur, este recomandat să fie folosite drept pete de culoare și să nu încarce sau să nu fie prea diversificate, pentru a lăsa impresia de spațiu bine organizat. Pot fi folosite plante sau un corp de iluminat ca pată de culoare, fața de masă sau orice alt textil care este ușor de înlocuit.

Nu mai sunt în trend chiuvetele din inox sau cele albe, însă sunt recomandate cele din granit, silgranit, cupru sau chiar piatră, cu un aspect mult mai natural și puternic. De asemenea, în trend sunt și contrastele materialelor din natură, brute, cum ar fi alăturarea marmurei sau a granitului cu lemnul.

Pentru camera de baie, faianța cu imprimeuri cu forme sau texturi este o recomandare pentru anul acesta și piesele din material natural, precum un lavoar, care să asigure mai mult spațiu și confort pentru spălat.

Tot în baie, dar și în bucătărie, pot fi introduse în continuare obiecte vintage, care creează centre de culoare sau de decor.

Dincolo de tendințe, cel mai important lucru pentru 2018 este că permite asocierea în funcție de opțiunile personale, nevoile fiecărei încăperi și confort. Tocmai de aceea, anul acesta va fi unul al creației și imaginației personale.

 

Cele mai citite

UNSAR: 8 din 10 şoferi vor să ştie cât a fost valoarea despăgubirii achitate

Opt din zece şoferi (81%) şi-ar dori ca, în cazul în care suferă pagube în accidente rutiere şi sunt despăgubiţi de poliţa RCA a...

Românii sunt invitați să se angajeze în armată, într-un moment de criză internațională. Un soldat profesionist câștigă peste 5000 de lei net

Deși nu se ia în calcul reintroducerea serviciului militar obligatoriu, Ministerul Apărării Naționale (MApN) va organiza o nouă campanie de recrutare de soldați și...

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...
Ultima oră
Pe aceeași temă