18.1 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăLifestyleCele mai bune alimente care te ajută să-ți crești masa musculară

Cele mai bune alimente care te ajută să-ți crești masa musculară

Unele te pot ajuta foarte mult pentru a câștiga cât mai ușor masă musculară, în timp ce altele doar îți vor pune piedici.

În rândurile următoare ne propunem să vorbim despre cele dintâi, mai exact despre alimentele cu ajutorul cărora îți poți crește masa musculară cu ușurință. Astfel, dacă dorești să te folosești de toate resursele naturale pentru a-ți crește masa musculară, sau să oferi o mână de ajutor acelor steroizi de vanzare, atunci ar trebui să consumi mai des următoarele alimente:

Carne de vită

Proprietățile benefice ale cărnii de vite sunt foarte bine cunoscute, iar aceasta are totodată și un gust foarte bun atâta timp cât este gătită corect. Ei bine, ceea ce nu se știe despre carnea de vită este faptul că poate fi folosită pentru a crește rapid masa musculară, fiind chiar cel mai bun aliment în acest sens.

Are un conținut foarte bogat de proteine, conține vitamina B, zinc, fier, creatină plus mulți alți micronutrienți, fiind astfel un aliment excelent pentru sportivi și nu numai.
Să nu te sperie însă conținutul mare de grăsimi alimentare, deoarece aceasta conține totodată și grăsimi monoesaturate, fiind deci foarte benefică pentru inimă.

Carne de pui

La fel de bună pentru creșterea masei musculare este și carnea de pui, iar marele avantaj al acesteia este prețul mult mai accesibil decât în cazul cărnii de vită.

Pieptul reprezintă cea mai bună parte a puiului pentru masa musculară, iar acesta este motivul care explică prezența pieptului de pui în majoritatea dietelor pentru creșterea masei musculare.

Conținutul său scăzut de grăsimi precum și cele aproximativ 30 de grade de proteine pe care le oferă 100g de piept îl face să fie un aliment excelent pentru culturiști și nu numai.

Ouă de găină

Puii și găinile ne oferă nu numai un piept excelent pentru creșterea masei musculare, ci și ouă, un alt aliment aproape la fel de benefic precum unii steroizi injectabili pentru culturiști.

La fel precum în cazul cărnii de pui, vorbim despre un aliment ieftin și bogat în proteine, ce poate fi inclus în o mulțime de rețete sau gătit în o mulțime de moduri. Mai mult decât atât, ouăle sunt o sursă bogată de proteine, vitamine și de colesterol bun.

Somon

Și carnea de pește se dovedește a fi un foarte bun aliat al persoanelor care își propun creșterea masei musculare. Mai exact, cel mai bun pește pentru acesta este somonul. Acesta prezintă un conținut bogat de proteine de calitate, dar și acizi grași Omega-3.

Somonul este benefic în general pentru o bună sănătate, însă trebuie să subliniem ideea că acesta poate preveni sau cel puțin limita distrugerile musculare. Astfel, somonul este de mare ajutor pentru a-ți păstra masa musculară fără prea multe bătăi de cap și totodată este benefic pentru dezvoltarea sa.

Legume

Legumele și verdețurile nu ar trebui să lipsească din alimentația unui om care își propune creșterea masei musculare. Nu ezita și nu alege prea mult legumele, deoarece toate sunt bune. Cu cât sunt mai multe și mai diferite, cu atât mai bine. Toate vor contribui la dezvoltarea masei tale musculare, ceea ce îți va aduce foarte multă satisfacție.

Acestea sunt așadar principalele alimente pe care ar trebui să le consumi în mod frecvent atunci când îți propui creșterea masei musculare.

Cele mai citite

VIDEO. Lewis Hamilton o bagă în sperieți pe Kendall Jenner. “Te urăsc la propriu!”

Fotomodelul Kendall Jenner a trecut prin momente de panică. Lewis Hamilton a avut-o drept copilot pe celebrul fotomodel în momentul în care a condus...

Florin Piersic, internat la un spital din Capitală. Care este starea actorului

Actorul Florin Piersic se află internat la Institutul "Matei Balş", starea sa fiind în prezent una stabilă, au declarant, pentru Agerpres, surse medicale.Actorul Florin...

Borussia Dortmund e prima finalistă a Ligii Campionilor la fotbal după 1-0(0-0) cu PSG

Borussia Dortmund s-a calificat în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara,...
Ultima oră
Pe aceeași temă