15.5 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleChina: Un băiat a înghiţit 50 de ardei iuţi într-un minut

China: Un băiat a înghiţit 50 de ardei iuţi într-un minut

Câştigătorul, un băiat pe nume Tang Shuaihui, a primit o recompensă constând dintr-o monedă de aur de 24 de karate.

Concursul face parte dintr-un întreg festival dedicat ardeilor iuţi, aflat la a doua ediţie. Manifestarea are loc într-un parc de distracţii din localitatea Ningxiang, situată în provincia Hunan (centrul Chinei) – cunoscută pentru bucătăria sa picantă.

Sub supravegherea mai multor medici, participanţii la acest inedit concurs au trebuit să înghită 50 de ardei iuţi cât mai repede posibil.

Pe o vreme toridă, Tang şi-a terminat farfuria în 68 de secunde – alături de alţi concurenţi, toţi plasaţi într-o piscină umplută cu apă şi cu trei tone de ardei iuţi roşii.

“I-au mâncat cu o viteză halucinantă. Maestrul de ceremonii abia terminase de vorbit”, a explicat pentru AFP Sun Minying, o angajată a parcului de distracţii.

Ardeii care pluteau în piscină făceau parte dintr-o varietate cu mult mai puţin puternică decât cei înghiţiţi în concurs, pentru a evita ca pielea concurenţilor să se irite.

Mâncărurile din provincia Hunan, cunoscute pentru conţinutul lor foarte ridicat de ardei iuţi, fac parte din cele opt bucătării majore din China.

Festivalul dedicat ardeilor iuţi durează până la sfârşitul lunii august. Un concurs de degustare este organizat zilnic.

Cele mai citite

Céline Dion, primul interviu acordat după diagnosticarea cu sindromul persoanei rigide. “De ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? E vina...

Într-un interviu sincer și emoționant acordat recent revistei Vogue France, celebra artistă de origine canadiană Céline Dion a vorbit deschis despre lupta sa cu...

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...

Pensiile în luna mai. S-a hotărât dacă vor fi plătite în avans

Guvernul României a decis să aprobe în avans plata pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale pentru luna mai 2024, conform informațiilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă