14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăLifestyleChirie în Timișoara - care sunt cele mai bune zone în care...

Chirie în Timișoara – care sunt cele mai bune zone în care îți poți închiria o locuință

Supranumit și orașul de pe Bega, Timișoara este al treilea cel mai mare oraș din România, după București și Iași, fiind considerat unul dintre cele mai importante centre culturale și universitare de la noi din țară. Pe lângă tinerii care își doresc să studieze la facultăți de renume internațional, capitala Banatului îi atrage și pe românii care își caută un loc de muncă bine plătit. De altfel, în ultimii ani, Timișoara s-a transformat într-un adevărat centru de afaceri, companiile cu capital străin contribuind la o creștere economică semnificativă a orașului. Un alt avantaj este apropierea de granițele cu Ungaria și Serbia, motiv pentru care tot mai mulți români pasionați de călătorii caută apartamente de vânzare în Timișoara.

 

În urma unui studiu realizat în intervalul 2016-2017, Timișoara ocupă locul 9 în topul preferințelor românilor, fiind apreciat, în special, pentru accesul la magazine și restaurante, pentru facilitățile medicale, dar și pentru costul general al vieții. Dacă aceste aspecte te conving să te muți, trebuie să știi că piața imobiliară din Timișoara este în creștere datorită nivelului ridicat de cereri. Atunci când vine vorba de alegerea zonei în care vei locui, ține cont de câteva criterii importante, precum siguranța și liniștea, existența spațiilor verzi, accesul la facilități și la alte puncte de interes.

Care sunt cele mai bune cartiere din Timișoara

Dacă vrei să te muți cu chirie în Timișoara, cu siguranță te interesează care sunt cele mai bune zone către care să te orientezi. În topul clasamentului se află zona Medicină, care a primit cele mai mari punctaje la siguranță, facilități medicale și educaționale, curățenie, posibilități de recreere și transport. Pe locul doi este cartierul Centrul Bancar, recunoscut pentru cel mai bun acces la magazine și restaurante, dar și pentru costul avantajos al vieții. Dacă liniștea și calitatea aerului sunt cele mai importante criterii de selecție pentru tine, poți opta pentru un apartament în cartierul Bucovina, clasat pe locul 3 în preferințele localnicilor. Pe poziția a patra se află cartierul Soarelui, în timp ce locul 5 este ocupat de cartierul Tipografilor. Aceste două zone sunt apreciate, îndeosebi, pentru siguranța și spațiile de relaxare pe care le oferă.

Oportunități de recreere în Timișoara

La capitolul relaxare, orașul de pe Bega ocupă locul 12 din 41 în clasamentul orașelor din România. Fiind un oraș multicultural, cu locuri boeme și evenimente diverse, Timișoara nu te lasă să te plictisești. Pe parcursul unui an se desfășoară o mulțime de festivaluri de muzică, de la jazz, la muzică simfonică sau electronică, festivaluri de teatru și film, expoziții, evenimente urbane și târguri. Pe lângă acestea, aici vei găsi numeroase posibilități de recreere, cum ar fi parcuri, restaurante sau magazine. La capitolul recreere în aer liber zona Medicină este cel mai căutat pentru astfel de activități, aceasta fiind urmată de cartierele Olimpia-Stadion, Soarelui, Tipografilor și UMT. În schimb, cele mai avantajoase cartiere din punct de vedere al accesului la magazine și restaurante sunt Centrul Bancar, Între Vii, Piața Doina, urmate de Steaua și Circumvalațiunii.

Care sunt cele mai ieftine cartiere din Timișoara

Alegerea celor mai ieftine cartiere are la bază percepția locuitorilor asupra costului general al vieții și nu costurile de închiriere sau vânzare ale apartamentelor din zonele respective. Astfel, analizând cheltuielile zilnice, utilitățile și plata altor bunuri și servicii indispensabile în viața de zi cu zi, timișorenii consideră că Piața Libertății, Centrul Bancar, Bogdăneștilor și Bucovina sunt cartierele care au cel mai avantajos cost al vieții. Însă, atunci când iei decizia de a te muta într-unul din cartierele Timișoarei, ține cont că un cartier mai ieftin este posibil să nu îți ofere alte beneficii de care ai nevoie, cum ar fi acces la spații de recreere, la facilități medicale sau mijloace de transport.

 

Dacă nu ești din oraș și cauți un apartament de închiriat în Timișoara, analizează cu atenție toate criteriile înainte de a lua o decizie. E foarte important ca zona în care locuiești să se potrivească cu stilul tău de viață și să corespundă nevoilor tale, astfel încât să îți asigure confort și experiențe cât plăcute.

Cele mai citite

TikTok, luat la rost de UE cu privire la riscurile pe care varianta Lite le are asupra copiilor

ByteDance's TikTok a primit un termen de 24 de ore pentru a furniza o evaluare a riscurilor privind noua sa aplicație TikTok Lite, lansată...

Asigurări de sănătate: despăgubirile cresc cu 27% în 2023, potrivit UNSAR

Românii au accesat anul trecut, în baza asigurărilor voluntare de sănătate, servicii medicale în valoare de 458 milioane lei. Cifra este în creștere cu...

VIDEO. Klaus Iohannis, noi declarații despre candidatura NATO: “Discuţii se poartă, sunt foarte intense”

Președintele Klaus Iohannis a subliniat că, în ceea ce privește chestiunile legate de NATO, discuțiile și negocierile nu se desfășoară în public. Aceste remarci...
Ultima oră
Pe aceeași temă