27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăLifestyleCinci obiecte de decor ce vor scoate orice încăpere din anonimat

Cinci obiecte de decor ce vor scoate orice încăpere din anonimat

Uneori, ai nevoie doar de puțină creativitate, pentru a te asigura că alegi obiectele decorative potrivite. Iar dacă simți că nu te descurci foarte bine la acest capitol, iată câteva idei de obiecte de decor care vor scoate din anonimat orice încăpere.

Tablouri

Cu ajutorul unui tablou poți oferi și mai multă personalitate unei încăperi. Fie că este vorba de living, dormitor sau hol, un simplu tablou poate schimba cu totul atmosfera dintr-o încăpere, oferind o pată de culoare. Dacă ai un living amenajat în stil clasic, poți opta pentru o pictură în ulei, cu o ramă vintage din lemn sau metal, care cu siguranță va atrage atenția tuturor invitaților tăi. În schimb, într-o locuință modernă, sunt mult mai potrivite modelele de tablouri canvas, care sunt disponibile într-o gamă extrem de variată, pentru toate gusturile. Portrete, peisaje, forme abstracte, personaje celebre sau mesaje optimiste – toate aceste variante se găsesc acum imprimate pe tablourile canvas, care pot fi folosite ca obiecte de decor și în spațiile office sau în restaurante și hoteluri.

Vaze pentru flori

Bucuria de a primi sau de a cumpăra flori este întotdeauna completată de momentul în care le așezi frumos într-o vază, pentru a te bucura apoi de frumusețea și de parfumul lor. Însă, o vază potrivită nu va asigura doar un aspect estetic plăcut pentru aranjamentele florale, ci va oferi și mai multă personalitate întregii încăperi.

Iar pentru a te asigura că ai făcut alegerea potrivită, va trebui să ții cont de un aspect important: camera în care vei așeza vazele cu flori. Spre exemplu, pentru holuri și living sunt potrivite vazele cilindrice pentru florile cu tulpina înaltă, sau cele rotunde, pentru aranjamentele voluminoase. În schimb, pentru dormitor, bucătărie sau baie sunt recomandate aranjamentele florale minimaliste, în vaze mici sau chiar în alte recipiente mai creative, precum cești, pahare sau boluri de sticlă.

Oglinzi

Oglinzile decorative sunt cea mai bună opțiune pentru decorarea încăperilor de mici dimensiuni. În general, o oglindă de dimensiuni mai mari, așezată pe un perete gol, se poate transforma în punctul de interes de care camera ta avea nevoie, în plus, aceasta va oferi și senzația unui spațiu mai mare. De asemenea, poți opta pentru mai multe oglinzi, de dimensiuni diferite, grupate laolaltă, iar astfel poți crea un colaj interesant și creativ. În general, o oglindă cu o ramă simplă se va încadra în orice tip de decor, însă, pentru a scoate din anonimat o anumită încăpere, poți alege o oglindă cu o ramă originală, decorată cu diferite ornamente. Acum există o gamă largă de materiale din care sunt realizate ramele oglinzilor decorative, cum ar fi lemnul, metalul sau sticla, așa că poți alege un model din această gamă.

Perne decorative

Uneori poți îmbina confortul cu estetica, iar cu ajutorul unor perne decorative, te poți relaxa mai bine, iar în același timp, te vei bucura de o atmosferă mai veselă în locuință. Cu câteva perne decorative poți adăuga foarte ușor un ultim touch unei amenajări de interior, însă, trebuie să le alegi cu atenție, deoarece acestea pot avea un impact important la final. În general nu există o regulă în ceea ce privește asortarea pernelor decorative, însă, ar fi indicat să optezi pentru cel mult 3 culori sau 3 modele.

Pornește de la culoarea predominantă a canapelei și alege culori din aceeași gamă, pentru un aspect mai „cuminte”, sau culori diametral opuse, pentru a crea o zonă de accent. Iar ca să îți facem munca mai ușoară, iată câteva exemple de combinații de culori de care poți ține cont în cazul pernelor decorative: albastru închis cu vișiniu și roz, magenta cu violet și galben muștar, verde închis cu auriu și magenta, sau vișiniu cu oranj și verde închis.

Lampadare

Chiar și corpurile de iluminat se pot transforma în obiecte decorative de excepție, dacă sunt alese conform anumitor criterii. Spre exemplu, un simplu lampadar poate fi cea mai bună opțiune dacă vrei să schimbi puțin atmosfera într-un hol sau într-un living, unde lumina naturală nu pătrunde foarte bine. Nuanța abajurului sau a ramei este extrem de importantă, pentru că influențează atât culoarea, cât și intensitatea luminii. Așa că dacă vei alege lampadarul pentru a lumina întreaga încăpere, ar trebui să optezi pentru o ramă semi-transparentă, ideală pentru o lumină caldă, ambientală, iar dacă vrei să pui în evidență un perete sau tavanul, va trebui să optezi pentru o ramă opacă.

Va trebui să ții cont și de stilul în care este amenajată camera unde vei amplasa lampadarul. De exemplu, un lampadar în stil Baroc nu este potrivit într-un spațiu amenajat în stil minimalist sau modern. În schimb, pentru un spațiu neutru, poți folosi lampadare din lemn, cu abajur colorat, care vor oferi un plus de căldură, dar și un sentiment de confort încăperii.

Așadar, cu ajutorul unui simplu obiect decorativ poți schimba cu totul atmosfera unei încăperi, fără să fie nevoie să vopsești pereții în culori excentrice, sau să optezi pentru diferite piese de mobilier încărcate. Cu câteva tablouri canvas, un lampadar sau o oglindă, vei oferi și mai multă personalitate locuinței tale, fără să investești prea mult.

Cele mai citite

Echipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamentele agricole sunt indispensabile pentru o activitate prosperă. Acestea sunt necesare pentru optimizarea proceselor, precum și pentru obținerea unor producții de calitate, indiferent că...

Aici găsești sisteme parazăpezi pentru acoperiș care împiedică alunecarea zăpezii

Atunci când sezonul rece își face apariția, crește interesul pentru achiziționarea accesoriilor pentru acoperiș, precum parazăpezile. Este și firesc, având în vedere că este...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...
Ultima oră
Pe aceeași temă