15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleCine este femeia care va prelua conducerea casei de modă Chanel

Cine este femeia care va prelua conducerea casei de modă Chanel

Karl Lagerfeld a fost directorul Chanel din 1983 până în ultimile sale zile din 2019. Casa de modă susţine că Virginie Viard va reuşi să „ducă mai departe viziunea lui Gabrielle Chanel şi a lui Karl Lagerfeld”.

Viard şi-a început stagiatura la Chanel în anul 1987, la patru ani după ce Karl Lagerfeld a devenit directorul de creaţie al brandului emblematic. Aceasta fost recomandată pentru poziţie de către guvernatorul Prinţului Rainier de Monaco.

După ce au lucrat împreună la Chanel, Viard s-a alăturat lui Lagerfeld la casa de modă Chloé în 1992, dar numai pentru cinci ani. Aceasta s-a întors apoi la Chanel în poziţia de coordonator pentru colecţiile haute couture şi a început să lucreze la „ready-to-wear” în anul 2000.

Viard provine dintr-o familie care a iubit întotdeauna moda. Bunicii săi erau producători de mătase. „Am fost mereu atrasă de această industrie, dar cel mai mult mi-am dorit să creez costume pentru piese de teatru”, spune Viard pentru revista Crash. „Mi-am început cariera în producţia de costume ca asistent pentru Dominique Borg, care a creat costume pentru Camille Claudel. Mai apoi, am fost creator de costume pentru filme şi piese de teatru, pănă l-am întâlnit pe Karl. Acesta mi-a sugerat să lucrez pentru Chanel şi pentru Chloé”, continuă aceasta. 

Creatorul de modă Karl Lagerfeld a fost spitalizat de urgenţă luni seară, la Paris, şi a murit marţi dimineaţă.

Karl Lagerfeld a fost marele absent la propriul show Chanel organizat în timpul Săptămânii modei de la Paris (15 – 24 ianuarie), iar reprezentanţii casei de modă au anunţat la momentul respectiv că acesta se simţea „obosit”. Aceasta a fost pentru prima dată când Lagerfeld nu şi-a făcut apariţia la propriul show, pentru a primi aplauzele publicului.

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă