13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleCNN : Tradiții de Crăciun adunate de prin lume.

CNN : Tradiții de Crăciun adunate de prin lume.

Regatul Unit

Pocnitorile de Crăciun sunt o mare parte din sărbătoarea de Crăciun britanic. BBC descrie crackerul (pocnitoares) de Crăciun drept un “tub de carton cu trei camere, învelit în hârtie viu colorată, care este răsucit pentru a conecta cele două camere exterioare la mijloc”. În camera de mijloc a acestui tub în formă de bomboane se găsește un premiu pentru o jucărie mică, o glumă sau o ghicitoare și o coroană de hârtie. O fâșie de carton cu o încărcătură minusculă explozivă circulă de-a lungul interiorului cracker-ului, astfel încât atunci când două persoane trag la fiecare capăt, se aude un sunet „crack”, iar cracker-ul se sparge în două bucăți. Cine ține partea care este încă atașată de camera de mijloc câștigă premiul. Motivul pentru care acestea au coroane este legat de romanii antici, care au purtat căciulă decorativă pentru a sărbători Saturnalia, un festival în jurul solstițiului de iarnă.

America

Americanii merg în excursii la cumpărături maraton, atât în magazin cât și online, pentru a găsi acel cadou perfect în timp ce ascultă colinde de Crăciun. Ciorapii sunt agățați și oamenii se bucură de paradele de Crăciun, concertele și filmele clasice de Crăciun cu un pahar de ,,eggnog” sau o cană de cacao fierbinte. În întreaga lume, tradițiile de Crăciun variază, dar împărtășirea unui spirit vesel este o temă comună.
Australia

Pentru australieni, care trăiesc jos în emisfera sudică înseamnă că spiritul Crăciunului se încadrează în sezonul de vară. În ziua de Crăciun, multe familii vor sărbători cu un prânz la grătar, apoi se vor îndrepta spre plajă.
Tatăl Crăciun, după cum Moș Crăciun este cunoscut copiilor australieni, este cunoscut că își face o apariția la plajă, ajungând uneori chiar pe tabla de surf în locul saniei sale. O altă tradiție australiană – „Colinde de lumânări”, care are loc în orașele din Australia, unde grupuri de oameni se adună și cântă cântece de Crăciun, ținând lumânări. Cele mai mari sărbători din Melbourne și Sydney sunt chiar televizate.

China

În timp ce în multe țări din lume, bomboanele și produsele de patiserie domnesc suprem când vine vorba de un dulce de Crăciun, în China, merele sunt mâncarea la alegere. Se crede că tradiția provine de la asemănarea cuvântului chinezesc pentru măr – ping guo – cu cuvântul chinezesc în ajunul Crăciunului – ping’an ye. Deși Crăciunul nu este o sărbătoare oficială în China, este din ce în ce mai sărbătorit în fiecare an. „Merele de pace” au devenit cadoul obișnuit de oferit – sunt mere obișnuite ambalate în cutii speciale sau învelite în hârtie colorată, uneori împodobite cu mesaje de Crăciun.
Republica Cehă

În Republica Cehă, marea sărbătoare este în ajunul Crăciunului, unde este servită o sărbătoare tradițională, inclusiv crap prăjit. Multe familii vor cumpăra peștele în viață în săptămânile care duc până la Crăciun și îl vor ține ca un fel de animal de companie în cada lor până va fi timpul sărbătorii. Cu toate acestea, în zilele noastre multe familii vor elibera crapul într-un râu în ajunul Crăciunului, în loc să îl mănânce pentru a evita cruzimea animalelor. Există, de asemenea, diverse superstiții care spun asociații cu vacanța, în special pentru doamnele singure. Femeile tinere care speră să iubească se vor întoarce cu spatela la o ușă și vor arunca un pantof peste umăr. În cazul în care pantoful se îndreaptă spre ușă, tânăra poate aștepta cu nerăbdare o propunere de căsătorie în anul care vine.
Japonia

În Japonia, un bărbat cu barbă albă a devenit asociat cu Crăciunul și nu este Moș Crăciun. Colonelul Sanders al KFC își face apariția la milioane de mese japoneze de Crăciun, pe găleți roșii de pui prăjit. Restaurantul american de fast-food cu pui prăjit a devenit ,,go-to” restaurant pentru cina de Crăciun din Japonia. Povestea este că la începutul anilor ’70, managerul primului KFC din Japonia a început să comercializeze un „butoi de petrecere” de pui prăjit care să fie vândut de Crăciun. El a spus că a fost inspirat după ce a auzit străinii din restaurantul său despre cum au ratat să aibă curcan pentru Crăciun. El a crezut că o cină de pui prăjit va face un înlocuitor minunat și a început să-l comercializeze ca o modalitate de a sărbători Crăciunul. Începând cu 2016, se estimează că 3,6 milioane de familii japoneze sărbătoresc vacanța de Crăciun cu o tradiție de cină KFC.

Cele mai citite

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă