9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăLifestyleCondimentul căruia merită să-i acorzi atenție

Condimentul căruia merită să-i acorzi atenție

Zhug, care înseamnă „sos” în ebraică, a apărut pentru prima oară în Yemen și a devenit extrem de popular de-a lungul timpului. Sosul poate fi roșu sau verde și poate conține mentă, ardei iute, schinduf sau pătrunjel.

Odată ce vei începe să-l folosești îți vei da seama că o lingură de zhug adaugă savoare fiecărui preparat. Modul tradițional de preparare a sosului este cu ajutorul mojarului pentru a combina aromele. Rețeta clasică pornește de la 3 ingrediente: ardei iute, coriandru și pătrunjel.

După aceea pot fi adăugate ingrediente suplimentare pentru a experimenta cu diferite arome. De obicei cardamomul creează un gust special. Atunci când s-a făcut o comparație între varianta clasică, fără cardamom, și cea care îl includea, s-a constatat că ultima avea o aromă exotică, ușor florală.

Cardamomul scoate la iveală gustul ardeiului iute, însă îi temperează iuțimea datorită notelor piperate, care lasă în urmă un gust de lămâie.

La micul dejun poți consuma zhug cu pâine prăjită sau amestecat cu fulgi de ovăz și semințe crude de floarea soarelui. Te vei simți revigorată și vei avea un randament execelent chiar de la începutul zilei. La masa de prânz poți alege zhug lângă o salată de crudități, de asemenea caest preparat te va ajuta să te obișnuiești mai ușor să consumi legume.

Acest sos te ajută să eviți alimentele hipercalorice și reduce pofta de dulce datorită gustului intens.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă