14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleCopiii de la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului au primit...

Copiii de la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului au primit în dar o bibliotecă

Ei au primit cele mai noi cărţi, de această dată donate direct de edituri sau tipografii care susţin această campanie. Cărţile sunt oferite celor mici la locul de joacă amenajat în acest spital şi ajută la menţinerea unei stări emoţionale mai bune pe parcursul tratamentului.

 Este prima bibliotecă socială din Campania Dăruieşte o lume de basm care a fost creată numai cu cărţi noi, obţinute din donaţiile unor companii generoase: 4Colours, Editura Nemi, Editura Univers, Didactica Publishing House, Editura Diana.

 Proiectul Dăruieşte o lume de basm este o iniţiativă lansată în decembrie 2018 de  Asociaţia Kineto Bebe, Asociația EMOVERE și Gradiniţele Butterfly, cu susținerea Itsy Bitsy FM. Cele 12 biblioteci realizate în acest an s-au bazat pe donaţiile copiilor şi părinţilor care au adus cărţi în stare bună la cele 7 centre de colectare din Bucureşti. Cu ajutorul lor au fost construite biblioteci la: şcoala de la Ştefăneștii de Jos, la secția de pediatrie a Spitalului din Curtea de Arges, la Colegiului Gimnazial Basarab I şi la singurul Club de Lectură din acest oraș, la centrul Focus din Constanta, la Centru Generații coordonat de Fundația Regală Margareta a României, la Hero After School Clinceni şi acum la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului din Bucureşti.

 Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului este cunoscut ca fiind una dintre unităţile care oferă asistenţă medicală zi şi noapte în unităţi spitaliceşti şi ambulatorii, ca unitate de învăţământ medical superior (obstetrică-ginecologie, neonatologie şi pediatrie), specializare şi perfecţionare postuniversitară, precum şi învăţământ pentru personalul mediu, cercetarea ştiintifică (în domeniul sănătăţii mamei şi a copilului)este un obiectiv major al activităţii INSMC. Personalul medical din această instituţie a încurajat iniţiativa de a dota unitatea şi cu o bibliotecă Dăruieşte o lume de basm, crezând în importanţa lecturii ca metodă de relaxare şi dezvoltare la orice vârstă.

 Lansată ca o campanie care voia să arate că generozitatea este o calitate care poate fi activată tot anul, Dăruieşte o lume de basm va aniversa la începutul lunii decembrie un an de când construieşte biblioteci sociale pentru acei copii mai puţin norocoşi. Pentru a marca această aniversare cu o noua bibliotecă, publicul este invitat să doneze cărţi pentru copii, în stare bună, la unul dintre centrele de colectare din Bucureşti:

 

1. Grădinița Butterfly Aviației

Str. Intrarea Gliei nr.7, Sector 1

2. Gradinița Butterfly Băneasa

Str. Drumul Potcoavei nr.59, Voluntari
Ilfov (Gradina Zoologică)

 

3. Gradinița Butterfly Cosmopolis

Str. Lacului, vila 8F,
Ștefăneștii de Jos, Ilfov

 

4. Centrul KinetoBebe Moșilor

 

Calea Moșilor nr. 158, Sector 2

 

5. Centrul KinetoBebe Nord

 

Intrarea Catedrei nr.2, Sector 1

 

6. Centrul KinetoBebe Sud

 

Șoseaua Olteniței nr. 87-99, Sector 4

 

8. Opera Comica pentru Copii

 

Calea Giuleşti, Nr.16, sector 6

Campania este sprijinită de Itsy Bitsy FM, 4Colours si Opera Comica pentru Copii.

Proiectul a beneficiat şi de implicarea Luciei Radu, artist vizual pasionat de crearea unor imagini care pot să traducă perfect mesajul social al campaniei. Ea a ilustrat perfect obiectivul organizatorilor de a duce copiii într-o lume de basm cu ajutorul cărţilor.

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă