15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleCoregrafa musicalului „Cats” s-a stins din viață

Coregrafa musicalului „Cats” s-a stins din viață

Lynne, cunoscută şi pentru coregrafia spectacolului „Fantoma de la Operă”, era internată în spitalul Princess Grace din Londra.

„Lasă în urmă o moştenire imensă şi este adorată de mulţi”, a scris soţul ei, actorul Peter Land, pe Twitter, unde a adus un omagiu celei care i-a fost „iubită soţie şi prietenă timp de 40 de ani”.

Compozitorul şi producătorul Andrew Lloyd Webber a transmis, la rândul său: „Drum bun, dragă Gillie, trei generaţii ale musicalului britanic îţi datorează atât de multe”.

Gillian Lynne a fost, mai întâi, balerină. Ea a lucrat pentru companiile Sadler’s Wells şi Royal Ballet, înainte de a-şi incepe cariera în musical.

A semnat coregrafia a peste 50 de producţi montate în West End şi Broadway şi a fost recompensată cu două premii Olivier.

A fost înobilată de regina Elizabeth II, în 2014, pentru serviciile aduse dansului şi genului musical.

Cele mai citite

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă