19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleCostul mediu al distracţiei de 1 mai pe Valea Prahovei- 700 de...

Costul mediu al distracţiei de 1 mai pe Valea Prahovei- 700 de lei de persoană

Câteva mii de turişti petrec minivacanţa de 1 Mai în staţiunile de pe Valea Prahovei, unde gradul de rezervare depăşeşte 75 la sută. Conform operatorilor din turism, pentru această minivacanţă turiştii vor cheltui în medie aproximativ 700 lei de persoană, iar în ceea ce priveşte durata cazării media este de patru nopţi. Turiştii sunt sfătuiţi să nu se depărteze de traseele omolgate, întrucât există risc de avalanşă la altitudini mari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
În staţiunile Azuga, Buşteni şi Sinaia, gradul de ocupare a locurilor de cazare pentru ultimul week-end din luna aprilie şi începutul lui mai este, în medie, de peste 80 la sută. Cele mai multe rezervări s-au făcut şi de această dată în staţiunea Sinaia, unde locurile de cazare sunt rezervate aproape în totalitate, conform operatorilor din domeniul turismului.

În staţiunea Azuga, gradul de ocupare a locurilor omologate de cazare depăşeşte 80 la sută, în timp ce trei sferturi dintre camerele destinate turiştilor în staţiunea Buşteni au fost deja rezervate.

Conform Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova, pentru această minivacanţă turiştii vor cheltui în medie aproximativ 700 lei de persoană, iar în ceea ce priveşte durata cazării media este de patru nopţi.

Spre deosebire de perioada de Paşte, când cele mai multe dintre hoteluri şi pensiuni au pregătit oferte speciale, pentru 1 Mai doar unele dintre unităţile de cazare de pe Valea Prahovei au pregătit pachete turistice speciale.

Astfel, la Sinaia, un hotel de trei stele a pregătit o ofertă care include trei nopţi de cazare, mic dejun, cină festivă şi petrecere cu DJ în seara zilei de 28 mai. Preţul unui astfel de pachet turistic este de 445 de lei de persoană pentru cei care vor să se cazeze în camere duble standard şi creşte la 520 de lei de persoană pentru turiştii care aleg să se cazeze în camere duble cu vedere spre munte.

Tot în staţiunea Sinaia, un hotel de patru stele a pregătit o oferă care include patru nopţi de cazare la preţul a trei nopţi. Oferta include, pe lângă cazare, mic dejun, petrecere la grătar în seara zilei de 30 aprilie, cina care include preparate la grătar şi la proţap, muzicp live, acces la SPA, saună şi jacuzzi şi parcare gratuită. Preţul unui astfel de pachet turistic este de 1.200 de lei pentru o cameră dublă standard şi ajunge la 1.800 de lei pentru un apartament. Acelaşi hotel are şi o ofertă pentru turiştii care vor să petreacă doar două nopţi din minivacanţa de 1 Mai pe Valea Prahovei. Aceştia vor plăti pentru un pachet cu doar două nopţi de cazare şi aceleaşi facilităţi puţin peste 700 de lei pentru o cameră dublă standard şi peste 1.200 de lei pentru un apartament. La Sinaia, la un hotel de trei stele trei nopţi de cazare pentru doi adulţi într-o cameră dublă costă aproximativ 150 de euro. Copiii mai mici de şapte ani au gratuitate la cazare, dacă nu se solicită pentru ei pat suplimentar, iar pentru copiii mai mari de şapte ani părinţii vor plăti jumătate din costul aferent cazării unui adult.

În această perioadă, tot mai mulţi administratori de vile şi pensiuni promovează locurile de cazare pentru grupuri sau familii mai mari.

Astfel, în staţiunea Buşteni, un hotel de trei stele are o ofertă pentru cei care vor să se cazeze în cameră triplă. Preţul este de 70 de lei pe noapte de persoană, cu mic dejun inclus. Iar un alt hotel, tot de trei stele, cazează patru persoane într-un apartament la preţul de 77 de lei pe noapte de persoană, cu mic dejun inclus. Şi în Azuga se găsesc oferte pentru grupuri de turişti. Astfel, una dintre oferte se adresează grupurilor de şase peroane, care se pot caza în apartamente de lux care costă 360 de lei pe noapte.

La munte nu se mai schiază, însă turiştii au la dispoziţie trasee pentru cicloturism, iar unele trasee montane, precum Piciorul Pietrei Craiului, cota 1400 şi 2000 sunt deschise.
Turiştii sunt sfătuiţi să nu se depărteze de trasele marcate şi de zona Babele – Sfinxul de pe platoul Bucegi, întrucât pe văi există pericol de producere a unor avalanşe. În urma încălzirii vremii, stratul de zăpadă s-a înmuiat şi se poate disloca foarte uşit pe văile din Bucegi.

Cele mai citite

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă