15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleCresc vânzările de carte online

Cresc vânzările de carte online

Valoarea medie a unei comenzi plasate pe Libris.ro a crescut anul trecut cu 20% față de 2016, până la pragul de 70 lei. Cele mai vândute categorii de produse au fost Beletristică, Dezvoltare personală și Cărți pentru copii. Categoria cu cea mai mare creștere față de 2016 a fost Jocuri, unde creșterea a fost de 92%.

“Fiecare apariție mult așteptată și mult mediatizată duce la o creșteri în domeniul respectiv. Remarcăm pe 2017 o creștere pe domeniul Dezvoltare Personală, prin publicarea în 2017 a cărții “De vorbă cu mine însumi” – Prentice Mulford, dar și a domeniului Artă, Arhitectură, Design, prin apariția “Atlasului frumuseții Femeile lumii în 500 de portrete” – Mihaela Noroc. Beletristica are an de an o serie de apariții care o mențin mereu pe același trend crescător.

Dincolo de partea de carte, interesantă a fost creșterea cu 92% în categoria Jocuri pe care am introdus-o la începutul anului trecut, dar care a fost apreciată în special în combinație cu cărțile pentru copii” declară Laura Țeposu, Fondator și Director Dezvoltare Libris.ro.

Cei mai mulți cumpărători pe Libris.ro sunt femei (70%), cu vârste între 22-45 ani (60%), urmate de 18-24 ani (24%), cu studii medii și peste medii, din mediul urban.

Peste 50% dintre vizite vin de pe dispozitive mobile, iar orașele din care se plasează cele mai multe comenzi sunt București, Cluj, Timișoara, Iași, Brașov, Constanța, Ploiești, Oradea și Craiova.

 Investiții în infrastructură și în stimularea lecturii

În 2018 Libris.ro va finaliza investiția în noul depozit de carte, care va găzdui peste 3 milioane de volume în stoc permanent și va permite lărgirea tuturor gamelor de produse comercializate. Construcția depozitului a demarat în 2017, iar investiția se ridică la peste 3 milioane de euro.

“Noul depozitul ne va permite să dispunem de un număr mai mare de produse. Momentan punem la dispoziția publicului aproape 100.000 titluri, dintre care mai mult de o treime sunt cărți în limba română. Ne propunem mărirea ofertei de carte în limba română cu până la 30%, a jocurilor, dar și a produselor asociate lecturii (semne de carte, lămpi pentru citit etc)” spune Laura Țeposu.

Pe lângă investițiile în infrastructură și extinderea portofoliului, Libris.ro investește anul acesta 100.000 euro într-o campanie amplă de încurajare a lecturii. #RespectYourself Oferă-ți timp pentru lectură este o campanie – manifest, desfășurată de Libris.ro pentru conștientizarea faptului că alocarea de timp pentru lectură este o formă de respect față de propria persoană.

Campania #RespectYourself se desfașoară pe tot parcursul anului 2018 și cuprinde un întreg calendar de acțiuni. „În primul rând am gândit un proiect pilot ce vizează două școli din România, una din mediul urbam și cealaltă din mediul rural. Încercăm să identificăm, la nivelul fiecărei unități de învățământ, care este raportarea față de lectură: câți copii citesc, ce anume citesc, ce cărți le-ar plăcea să găsească în biblioteca școlii, cât citesc părinții lor etc. Vom realiza un studiu, iar concluziile le vom folosi pentru a programa evenimente în colaborare cu cadrele didactice în scopul apropierii copiilor și familiilor acestora de cărți. De pildă, avem în vedere dotarea bibliotecilor celor două școli cu cărți pe placul elevilor, dar și pentru părinși și profesori. La finalul celor 12 luni se vor măsura rezultatele și credem că ele vor sprijini ipoteza că acolo unde se alocă reurse financiare, materiale și de timp, numărul de ore alocate lecturii va crește.“ – Laura Țeposu.

#RespectYourself Oferă-ți timp pentru lectură va fi promovată și în mediul online. Toate materialele și acțiunile Libris din 2018 vor fi sub umbrela acestei campanii sprijinită și de persoane publice care sunt modele de urmat în domeniul lor de activitate. Pagina dedicată acestui proiect poate fi accesată ușor la https://www.libris.ro/respectyourself.

 

 

Cele mai citite

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă