10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleCum a petrecut Diego Maradona cu Pablo Escobar în închisoarea La Catedral

Cum a petrecut Diego Maradona cu Pablo Escobar în închisoarea La Catedral

Acest episod datează din 1991, când Maradona a fost invitat la o petrecere surpriză. La acel moment, Escobar se afla în închisoarea de lux pe care singur și-a creat-o, La Catedral, unde obișnuia să dea numeroase petreceri.

 Mai mult, Escobar și-a creat, în interiorul închisorii, inclusiv un teren de fotbal.

 

Iar la petrecerile pe care le dădea a fost invitat, în 1991, inclusiv Diego Maradona. Momit cu o sumă uriașa de bani, Maradona a acceptat pe loc oferta, dar a susținut că habar nu avea cine era Escobar. El spune că și-a dat seama abia a doua zi dimineața de identitatea sa.

 

“Am fost dus într-o închisoare înconjurată de mii de paznici. Am spus ‘Ce naiba se întâmplă? Sunt arestat?’ Locul era ca un hotel de lux. Ei mi-au spus ‘Diego, acesta este El Patron’. Eu nu citeam ziarele și nici nu mă uitam la televizor, așa că habar nu aveam cine era”, a povestit Maradona într-un interviu acordat în urmă cu mai mulți ani.

 

Apoi, el a relatat cum a decurs întâlnirea cu Pablo Escobar și ce discuție au avut.

 

“Ne-am întâlnit într-un birou și el mi-a spus că iubește jocul meu și că s-a identificat cu mine pentru că, la fel ca el, am triumfat prin sărăcie”, a explicat Maradona.

 

Escobar, Maradona și ceilalți locuitori din La Catedral au jucat un meci de fotbal, iar apoi au dat o petrecere.

 

“Mai târziu în acea seară am avut o petrecere cu cele mai bune fete pe care le-am văzut vreodată în viața mea. Și a fost într-o închisoare! Nu-mi venea să cred! A doua zi dimineața, el m-a plătit și mi-a spus la revedere”, a povestit starul fotbalului argentinian.

 

Închisoarea La Catedral a fost construită în 1991 în urma unui acord făcut de Pablo Escobar cu guvernul columbian.

 

La acel moment, Escobar a convins autoritățile să nu-l extrădeze în SUA și a cerut să fie închis în unitatea de detenție pe care tocmai el a creat-o, La Catedral.

 

Escobar și-a ales până și paznicii închisorii, iar aceștia erau cei mai loiali oameni ai săi.

 

Închisoarea beneficia de dotări de lux, avea bar, jacuzzi, o cascadă, teren de fotbal și chiar și un telescop prin care Escobar își urmărea seara familia în timp ce vorbea la telefon. Având în vedere aceste dotări, închisoarea a fost denumită și Hotel Escobar.

 

Din închisoare, Escobar continua să-și conducă afacerile ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat și continua să primească numeroase vizite din partea oamenilor săi de încredere, rămași încă în libertate.

 

În 1992, guvernul din Columbia a decis însă că Pablo Escobar să fie mutat într-o închisoare normală, dar traficantul de droguri a refuzat.

 

Astfel, în iulie 1992, după ce a stat un an și o lună în La Catedral, Escobar a decis să evadeze, ieșind pe ușa din spate a închisorii, în timp ce forțele armate păzeau intrarea din față. Despre evadarea lui Escobar a vorbit și fiul acestuia, Sebastian Marroquin, care a declarat că fuga a fost una ușoară și că doar un paznic a fost ucis în timpul evadării.

 

La Catedral a fost abandonată până în 2007, când un grup de călugări a sosit și a transformat locul într-un loc de meditație în afara orașului. Ei au construit o capelă, o librărie, o cafenea și camere pentru oaspeți. Aici se se țin cursuri în memoria celor care au căzut pradă cartelurilor drogurilor. Astfel, orașul Envigado a cedat proprietatea La Catedral către acești călugări.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă