20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleCum alegi cele mai bune teste online pentru copilul tău?

Cum alegi cele mai bune teste online pentru copilul tău?

Educația modernă vine cu modalități de învățat atractive, mai ales pentru copii. O parte dintre aceste metode le vor prinde foarte bine micuților când vor crește. De exemplu, în viață se vor confrunta cu situații în care vor trebui să susțină teste online. Dacă se obișnuiesc de mici cu procedura le va fi cu siguranță mai ușor pentru că nu vor mai avea emoții, vor ști regulile testării și se vor concentra mai ușor pe evaluarea cunoștințelor. 

Îți spunem, în acest articol, ceea ce trebuie să știi despre testele online: de ce este bine să-l încurajezi pe cel mic să le folosească și cum alegi cele mai bune teste.

 

Avantajele testelor online

●     Testele online sunt interactive. Dacă-i sunt prezentate cum trebuie, copilul va ajunge să le considere ca un joc, ca o provocare și nu ca pe o obligație școlară pe care trebuie s-o îndeplinească pentru a face pe plac profesorului sau părintelui.

●     Testele online respectă programa școlară, nu ai motive de temere din acest punct de vedere. Spre deosebire de celelalte metode educative, testele online nu sunt caracterizate prin aceeași strictețe. Copilul le poate rezolva de oriunde, nu simte presiunea din clasă, se poate concentra mai bine pe ce știe și pe ce știe mai puțin.

●     Testele online sunt practice, asta înseamnă că nu va fi nevoie de un meditator suplimentar.

●     Utilizând testele online, copilul își va îmbunătăți viteza de gândire, indiferent dacă testele sunt teste școlare de limbă română sau teste școlare de matematică. 

●     Testele online sunt standardizate și sunt percepute pe baza unor principii științifice care permit o evaluare corectă.

●     Rezultatele acestor teste standardizate sunt obiective tocmai pentru că au la bază metode complexe. Rezultatele nu sunt influențate de condițiile de testare.

●     Testele online ajută copilul să-și dea seama cât și de ce mai are de învățat la o materie. Testul vine la pachet cu un raport de performanță/evaluare care accentuează exact zonele în care trebuie să se pregătească mai bine. Prin intermediul acestor rapoarte, copiii încep să-și vadă progresul la materia respectivă.

 

Cum alegi cele mai bune teste online pentru copil?

În general, profesorii sunt în măsură să recomande astfel de teste online pentru copii. Cu toate acestea, este bine să știi pe ce criterii pot fi alese acestea, pentru a face singur alegerile, dacă situația o impune. Iată care sunt aspectele pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când vrei să achiziționezi astfel de teste: 

●     Testele online trebuie să pună accentul pe cunoștințele acumulate pe de o parte și pe de alta pe gândirea logică. Cu alte cuvinte, testele trebuie să stimuleze gândirea logică și să consolideze noțiunile asimilate deja la orele de școală.

●     Testele online trebuie să reprezinte de altfel o modalitate de a fixa cunoștințele în mintea celui mic. De aceea, testele online, indiferent de materia la care se referă, nu reprezintă un tip de culegere sau un material auxiliar de lucru. Testele online nu înlocuiesc învățământul tradițional, ci mai degrabă îl completează într-un mod mai bine acceptat de copii.

●     Testele online nu trebuie să obosească copilul, ci mai degrabă să încurajeze studiul și curiozitatea. Testele online trebuie să-l ajute: pe de o parte îl încurajează, atunci când răspunsurile sunt corecte, și pe de altă parte îl ajută să-și recunoască limitele și să știe unde trebuie să depună mai mult efort. 

Rezultatele testului online pot fi transmise profesorilor, iar elevul poate avea acces la rezultatele corecte ale testului, ceea ce înseamnă că se poate controla singur. Practic, cunoștințele lui devin ceva controlabil, rezultatul nu mai constituie o necunoscută pentru el și nu mai este ceva ce ține de subiectivitatea profesorului.

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă