11.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăLifestyleCum alegi echipamentul de protectie pentru constructii pe timp de vara?

Cum alegi echipamentul de protectie pentru constructii pe timp de vara?

Sezonul de vara aduce cel mai mare numar de proiecte de constructii, atat rezidentiale, cat si comerciale. De asemenea, vara aduce provocari unice atunci cand vine vorba de confort, racoare si siguranta. Este obligatoriu sa alegi un echipament de protectie care sa functioneze bine pentru sezonul calduros. Peste 40 la suta din decesele provocate de caldura au loc in industria constructiilor. Tocmai din acest motiv, trebuie sa alegi un echipament de protectie care permite pielii sa respire. In plus, trebuie sa optezi pentru echipament si ochelari cu protectie UV. Gasesti la Bprotect mai multe articole esentiale si obligatorii in orice proiect de constructie.

Alege haine in culori deschise

Toti cei care lucreaza in domeniul constructiilor stiu ca hainele in culori deschise si luminoase sunt importante pentru vizibilitate. Acest lucru se datoreaza faptului ca acestea reflecta lumina (indiferent daca este vorba de lumina soarelui sau lumina artificiala de la o lampa, lanterna sau vehicul) si absorb foarte putina. Culorile mai inchise lucreaza total opus; acestea se amesteca cu fundalul deoarece majoritatea luminii care le loveste este absorbita. Acest lucru este valabil si atunci cand vine vorba de radiatii infrarosii si anume cladura care provine de la soare. Purtarea de haine in culori deschise si largi te poate ajuta sa mentii corpul mai rece, chiar si atunci cand esti expus la soare.

Daca afacerea ta presupune purtarea de uniforme de culoare inchisa, ia in considerare schimbarea acestora cu haine in culori mai deschise in lunile de vara. Acest lucru ar putea ajuta la salvarea vietii tale sau cea a angajatilor.

Evita lumina directa a soarelui

Cand lucrezi in constructii pe timp de vara, este greu sa eviti lumina soarelui, insa, atunci cand este posibil, incearca sa realizezi o parte din lucrare la umbra. In constructii, protectia impotriva radiatiilor UV este o preocupare majora. Foarte putini dintre lucratorii in aer liber spun ca poarta intotdeauna protectie solara la locul de munca. Alege protectie solara cu spectru larg cu SPF 15 sau mai mare.

Pe langa creme pentru protectie solara, ia in considerare imbracaminte de protectie care sa-ti acopere ceafa si casca pentru protectia capului. In timp ce lucrezi cu beton, sunt necesare maneci lungi si pantaloni pentru a te proteja de cimentul umed. In plus, camasile cu maneci lungi sau salopetele iti ofera protectia necesara atunci cand lucrezi in razele directe ale soarelui.

Protectie pentru ochi

Soarele de vara este foarte periculos pentru ochi. Se stie ca expunerea la UV provoaca cataracta, degenerescenta maculara si astigmatism. Purtarea ochelarilor de siguranta care blocheaza cel putin 99% din razele ultraviolete te va ajuta sa-ti protejezi ochii de degenerare in timp. In plus, ochelarii de protectie sunt necesari in constructii pentru ca protejeaza nu numai impotriva razelor UV, dar si impotriva murdariei, prafului, aschiilor si a altor obiecte care pot leza ochii.

Cele mai citite

Jurnalismul european reflectă provocările societății contemporane: Abuzuri, Traume și Sănătate Mentală

În cadrul celei de-a 12-a ediții a European Press Prize, 25 de povești din cinci categorii au fost nominalizate, din care mai mult de...

Casper Ruud, campion la Barcelona, după o finală câștigată în fața lui Tsitsipas

Norvegianul Casper Ruud a câştigat turneul ATP 500 de la Barcelona, după ce l-a învins în finală pe grecul Stefanos Tsitsipas, în două seturi,...

Crește contrabanda cu țigări la granița de sud a României

Doar pe parcursul primelor trei luni din anul 2024, la granița de sud a României au fost capturate 12 milioane de țigarete de contrabandă....
Ultima oră
Pe aceeași temă