9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăLifestyleCum alegi hainele potrivite pentru copilul tău

Cum alegi hainele potrivite pentru copilul tău

Copiii se dezvoltă rapid, mai ales în primii doi ani de viață. Așadar, ajustarea garderobei prin eliminarea hainelor rămase mici nu este o activitate străină părinților. Misiunea devine, poate, și mai dificilă atunci când adulții trebuie să aleagă piese vestimentare pentru copii, indiferent de vârsta pe care o au prichindeii.

Pentru ca totul să devină mai ușor, iată câteva criterii în funcție de care putem alege îmbrăcămintea celor mici!

 

Cum alegem pantalonii și blugii pentru copii

Atunci când mergi la shopping pentru a alege pantaloni noi pentru fetițe sau băieței, ține cont de câteva reguli: 

●     Verifică lungimea acestora. Ideal este ca pantalonii să ajungă până în zona gleznei, să nu fie prea lungi (pentru a preveni împiedicarea), dar nici prea scurți. O variantă potrivită mai ales pentru copii de vârste mici sunt pantalonii cu baretă din elastic în jurul gleznei. 

●     Acordă atenție croielii jeanșilor și a pantalonilor în general; anumite modele pot fi foarte incomode, mai ales pentru micuții care poartă scutec. 

●     Alege întotdeauna pantalonii cu talie elastică sau ajustabilă, care să permită adaptarea mărimii în funcție de gradul de confort dorit de cel mic.

 

Care sunt cele mai potrivite bluze și tricouri pentru cei mici
 

În majoritatea cazurilor, alegerea unor bluze și tricouri pentru băieți și fetițe nu ridică probleme. Totuși, poți lua în considerare câteva sfaturi atunci când mergi la cumpărături. Una dintre recomandări este să optezi pentru materiale ușor elastice – precum bumbacul sau jerseul. În acest sens, hainele le vor oferi micuților confort, în ciuda faptului că ritmul lor de creștere este destul de alert până la anumite vârste. Dacă ești în căutarea unor cămăși sau bluze realizate din materiale mai rigide, care nu se întind, cel mai sigur este să măsori circumferința pieptului copiilor, precum și lățimea dintre umeri pentru a te asigura că i se potrivesc.

 

Cum alegem rochițele?
 

Rochițele sunt piese vestimentare indispensabile din garderoba fetelor și, din fericirea, alegerea lor este destul de simplă. Cele mai importante aspecte pe care să le ai în vedere sunt legate de lungimea rochiei și de modul în care aceasta se așază la umeri. Pentru un plus de mobilitate, poți miza pe rochițele care se termină la linia genunchilor sau imediat sub ei. În cazul în care cea mică își dorește o rochiță care este confecționată din tul sau care este prevăzută cu jupă și va fi mai strânsă pe corp, deci poți lua în calcul selectarea unei măsuri mai mari decât cea aleasă în mod normal.

 

Alegerea salopetelor pentru copii – o provocare?
 

Salopetele (dar și body-urile) pentru cei mici trebuie să le furnizeze acestora suficient confort. Cel mai important aspect pe care să-l urmărești atunci când achiziționezi astfel de obiecte vestimentare pentru micuțul tău este să le asigure libertatea de mișcare și să nu fie incomode în zona dintre picioare. De multe ori, soluția cea mai potrivită este să optezi pentru o măsură mai mare, având în vedere că, oricum, un overall se poartă cu alte haine pe dedesubt.

Dacă obișnuiești să comanzi online haine pentru copii, consultă întotdeauna tabelele de mărimi, în special în situațiile în care alegi produse ale unor branduri de la care nu ai mai achiziționat înainte.

Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă