9.1 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăLifestyleCum ar trebui să îți alegi mașina ideală pentru tine?

Cum ar trebui să îți alegi mașina ideală pentru tine?

Transportul public nu este întotdeauna cea mai bună alegere pe care o poți face, mai ales în sezoanele cu temperaturi extreme, cum este cazul iernii sau al verii. În afară de timpul pierdut în așteptarea mijloacelor de transport în comun, mai ai de-a face cu frigul sau căldura insuportabilă din stații, cu aglomerația sau întârzieri de zeci de minute.

 

Dacă obișnuiești să pleci des în călătorii în interes de serviciu sau pentru relaxare, o mașină personală ar fi cea mai bună soluție pentru tine. Dubiile încep să apară când deschizi un site cu oferte pentru mașini de vânzare și vezi cât de multe anunțuri poți întâlni într-un singur loc.

Nu știi care ar fi cea mai potrivită pentru tine, așa că ne-am gândit să îți venim în ajutor și să îți spunem care ar fi criteriile după care ar trebui să îți alegi mașina ideală pentru tine. Iată de ce ar trebui să ții cont, atunci când te pregătești să îți cumperi un autoturism.

 

Tipul de caroserie
Cât de mare ar trebui să fie portbagajul? De cât spațiu am nevoie în interiorul mașinii, pentru ca toți călătorii să stea relaxați și comod la un drum mai lung? De cât de multe spații de depozitare aș avea nevoie? La toate aceste întrebări îți poți răspunde foarte ușor. În primul rând, trebuie să ții cont de numărul de membri pe care îl are familia ta sau grupul de oameni care urmează să se deplaseze frecvent cu mașina. Dacă ai copii, trebuie să ții cont că ar trebui să îți alegi un autoturism care să aibă un spațiu generos pe bancheta din spate, unde ar urma să pui scaunele speciale pentru ei, denumite popular „scoici”, care ocupă un perimetru destul de mare. Dacă familia ta mai vine la pachet și cu un cățel de talie mare, pe care îl iei cu tine aproape întotdeauna, ar trebui să îi rezervi și lui spațiul necesar. Bagajele cu care obișnuiești să pleci la drum sunt, din nou, un criteriu esențial în alegerea caroseriei mașinii, care îți poate oferi un portbagaj generos sau unul mai micuț. Dacă folosești mașina și în alte scopuri decât în cel de mijloc de transport al familiei tale, ține cont de activitatea pe care o faci, ca să poți stabili exact volumul de care vrei să beneficiezi în interiorul caroseriei.

Care este starea mașinii?
Anul fabricației unei mașini pe care ai pus ochii este doar un detaliu din multitudinea de care trebuie să ții cont atunci când îți cauți un autoturism ideal pentru tine. E posibil să găsești o ofertă foarte bună pentru o mașină veche și foarte puțin rulată, dar care are nevoie de reparații sau înlocuiri de piese importante. Dacă însă înlocuirea părților mașinii este avantajoasă ca preț pentru tine, îți poți comanda, imediat ce ai primit diagnosticul mecanicului tău de încredere, tot ce ai nevoie dintr-un magazin de piese auto online și imediat după ce ai primit coletele poți duce mașina în service pentru reparații. În cel mai scurt timp, vei avea un autoturism ca nou, cu mult mai puțini bani decât ai fi cheltuit dacă achiziționai unul gata de drum.

Pentru ce tip de combustibil să optezi?
Un alt criteriu foarte important în alegerea viitoarei tale mașini este tipul de combustibil pe care aceasta îl folosește, dar și consumul. Diferențele date de combustibil le vei simți la nivelul de costuri, dar și de performanță. E drept, motoarele care funcționează cu motorină ar putea părea mai avantajoase ca preț de achiziție și la nivel de consum, însă în timp e posibil să apară niște cheltuieli în plus, pentru că acestea par să aibă mai multe probleme decât cele pe benzină. Mai mult decât atât, motoarele diesel au un cost mai ridicat al impozitelor și al RCA-ului.

 

Având aceste informații, acum îți va fi mult mai ușor să îți alegi mașina ideală pentru tine și activitățile pe care le faci.

Cele mai citite

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă