7.6 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăLifestyleCum arată Turcia văzută de pe iaht

Cum arată Turcia văzută de pe iaht

Turcia, una dintre destinațiile favorite ale turiștilor autohtoni, este căutată în special pentru serviciile pe care le oferă. După un an plin de restricții, mulți turiști își îndreaptă acum privirile către experiențe diferite, în încercarea de a avea mai multă libertate. Astfel, în ofertele agențiilor au apărut vacanțele în larg, mai exact agenția de turism Soley Tour a creat sejururi all-inclusive cu cazare pe iaht.  

Tariful pentru un astfel de sejur cu îmbarcare din portul Bodrum începe de la 10 mii de euro/întregul iaht pentru 7 nopti, dar tarifele variază în funcție de dimensiunea ambarcațiunii, tipul bărcii, numărul de camera și serviciile la bord. Sejururile pe iaht sunt potrivite, în special, grupurilor de prieteni, având o capacitate de 6 sau 8 cabine duble, cu băi individuale, spațiu de relaxare și bucătărie. În plus, la bord este prezent și un echipaj format din căpitan, bucătar, barman și ospătari, care au grijă să nu-ți lipsească nimic. Pentru că vorbim de Turcia, mesele sunt bogate și mâncarea delicioasă. Nu lipsesc dulciurile specifice și nici cafelele turcești.

Fiecare zi este diferită din larg. Peisajul se schimbă pe măsură ce iahtul plutește pe valuri, iar tu ai timp să te bucuri de mare chiar din mijlocul ei și să te lași mângâiat de soare de pe sezlongurile numeroase de la bord. În plus, timpul parcă se dilate când ești pe barcă și clipele devin mai numeroase. Liniștea mării și mișcarea lină a valurilor te deconectază de la cotidian și îți imprimă și ție din calmitatea mișcării lor repetitive. La fiecare oprire a iahtului turiștii sunt încurajați să se arunce în valurile mării turquoise. Totodată, poți merge să vizitezi satele liniștite care se întind pe malul apei, să descoperi frumusețea și simplitatea locurilor. Și pentru că te afli la Marea Egee, foarte aproape de Grecia, în aer plutește și atmosfera grecească într-o îmbinare care nu lasă loc pentru griji sau probleme.

Dacă totuși 7 zile pe mare ți se par prea mult, agenția Soley Tour îți poate personaliza pachetul astfel încât să petrecei 3 nopți pe iaht și 4 nopți la hotel.

„Se poate crea pachet personalizat în funcție de solicitările turiștilor; de exemplu: 4 nopți la hotel și 3 pe iaht sau invers: 4 cu 3”, ne-a declarat Erdinc Adali, CEO și co-partner al agenției de turism Soley Tour.

Turcia a relaxat de la începutul lunii restricțiile impuse de pandemia Covid-19 și speră că numărul turiștilor care îi vor trece granița în acest sezon estival va crește. De altfel, Turcia este pe lista țărilor din zona verde, ceea ce înseamnă că circulația este liberă și nu se mai impune carantina la întoarcerea în țară. Turiștii români nevaccinați au nevoie de un test PCR sau antigen cu rezultat negative pentru a intra pe teritoriul Turciei.

Optimismul generat de campania de vaccinare și de relaxarea măsurilor – atât în România, cât și în Turcia, se vede și în rezervările făcute în ultimele luni, după cum susține Erdinc Adali. Reprezentantul agenției ne-a declarat: „Turismul este conectat la tot ce se întâmplă în afara lui și contează foarte mult cum vor evolua lucrurile în următoarea perioadă. În Turcia, turiștii s-au bucurat de numeroase libertăți chiar și în perioada în care locuitorii țării au fost în lockdown: aveau voie să circule liber pe străzi, să meargă în excursii, să viziteze obiective turistice, să se bucure de facilități în resorturi precum spa sau fitness”.

Erdinc Adali ne-a mai spus că se așteaptă ca numărul de turiști să crească față de anul trecut, dar cel mai probabil va ajunge la nivelul din 2019 – an record potrivit cifrelor oficiale – abia în 2022.

 

 

 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Cum a evoluat participarea femeilor din România în economie, în ultimii 20 de ani

În ultimii 20 de ani, în România a crescut ponderea femeilor în structura populației ocupate și în funcțiile de conducere, conform Monitorului Social, un...

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat o rezoluție de încetare a focului în Gaza

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat luni, după mai bine de cinci luni de război între Israel şi gruparea islamistă Hamas în Fâşia...

Sfinţirea capelei le oferă ocazia parlamentarilor de a reflecta la menirea lor, spune Ciucă

În Palatul Parlamentului a fost amenajată o capelă ortodoxă. Aceasta a fost inaugurată luni, 25 martie, iar Nicolae Ciucă susține că Patriarhia Română şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă