15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleCum asortezi fotoliile cu canapeaua

Cum asortezi fotoliile cu canapeaua

Camera de zi este construită în jurul conversației și al relaxării. Este camera în care vei petrece timp alături de membrii familiei sau de invitați. Din acest motiv va trebui sa acorzi mai mult timp și atenție pentru a te asigura că aspectul camerei îndeplinește aceste cerințe. Aspectul și stilul de decorare sunt două detalii importante care pot contribui major la designul unei camere și o pot face confortabilă și primitoare.

O canapea și două fotolii reprezintă o combinație clasică de mobilier în camera de zi. Posibilitățile de a aranja aceste piese de mobilier împreună cu o măsuță și alte decorațiuni, sunt nenumărate. Pentru un design complet va trebui să porenști de la piesa centrală, canapeaua iar apoi să adaugi pe rând alte elemente, asigurându-te că acestea funcționează corect împreună și formează un flux elegant.

Pentru că designul actual a scos în afara tendințelor seturile complete de canapea și fotolii, va trebui să asortezi piese diferite, dar care să se asorteze, astfel încât rezultatul final să te mulțumească pe deplin.

Prima regulă atunci când alegi mobilierul este ca înălțimea și adâncimea tuturor pieselor să fie similare. Pe lângă asta, forma, stilul, culoarea, țesătura și înălțimea spatelui trebuie să fie, de asemenea, potrivite între ele.

În funcție de dimensiunea camerei și a casei, va trebui ca numărul de locuri pe canapea și fotolii să fie mai mare sau mai mic. În general, câte locuri sunt la masa din sufragerie, tot atâtea ar trebui să existe și pentru camera de zi. Ideea din spatele acestei reguli este de a putea oferi oaspeților mai multe opțiuni. Dacă vei avea invitați la masă, aceștia se vor așeza pe scaunele disponibile, iar la finalul cinei sau prânzului vor merge în living pentru o cafea și desert. Ei se pot amesteca, astfel încât să schimbe grupul de socializare de la masă, dar nimeni nu trebuie să se întrebe unde o să se așeze.

Dacă locuiești într-un apartament atunci și masa va fi mai mică și locurile mai puține. Nu are sens să încarci livingul cu multe fotolii și locuri pe canapea.

Dacă, însă ai o sufragerie încăpătoare sau dacă locuiești la casă, atunci tot spațiul este mai generos. Poți aranja o masă mai mare, cu până la 10 – 12 locuri, însă zona de relaxare va trebui să includă același număr de opțiuni pentru stat jos. Poți alege canapele extensibile de 2 – 6 persoane  pe care să le asortezi cu un număr potrivit de fotolii, în funcție de dimensiunea camerei.

Reguli pentru asortarea fotoliilor cu canapeaua

1. Piesele de mobilier trebuie să aibă înălțimi și adâncimi similare. Atunci când două persoane sunt așezate pe fotolii sau canapea, trebuie să aibă aproximativ aceeași poziție. Să fie la aceeași înălțime și să se poată rezema confortabil de spătar.

2. Forma trebuie să fie asemănătoare. O canapea pătrată nu va merge cu fotolii rotunde. La fel, niște fotolii stilul clasic, cu spătare înalte, nu vor merge cu o canapea minimalistă, joasă și fără mânere.

3. Stilul trebuie să fie identic. Va trebui să îți alegi stilul în care îți dorești să fie amenajată camera. Poți alege între elegant, clasic, romantic, industrial, minimalist, etc. Toate piesele de mobilier vor trebui să facă parte din același stil, fără excese prea stridente. 

4. Culorile și țesătura trebuie să se asorteze. Materialul din care sunt confecționate fotoliile și canapeaua pot influența cât de primitoare va fi camera respectivă. Unele materiale, precum catifeaua sau pielea sunt considerate ca fiind calde. Fierul sau materialele sintetice sunt considerate ca fiind reci. Dacă vei introduce un element rece într-o cameră caldă, va trebui să apelezi la mici artificii, cum ar fi o blană sau o cuvertură, pentru a încălzi scaunul în mod adecvat.

Sursa: Vivre

Link poza:  https://drive.google.com/file/d/1m0i6jenigfKElLabmOx_DgWGZWI4Va3m/view?usp=sharing

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Ludovic Orban, atac dur: “România nu poate fi lăsată pe mâna lui Ciolacu, Ciucă, Iohannis”

La congresul formațiunii Forța Dreptei, președintele Ludovic Orban a subliniat că adevărații liberali se află în acest partid și a exprimat convingerea că România...

Naomi, cea mai cunoscută cântăreață transgender din România, a murit la vârsta de 47 de ani

Naomi, una dintre cele mai emblematice figuri transgender din România, s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani. Ea a fost spitalizată...
Ultima oră
Pe aceeași temă