9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăLifestyleCum eviți deshidratarea pe timpul caniculei

Cum eviți deshidratarea pe timpul caniculei

Bea un pahar cu apă de dimineață

Dimineaţa imediat după ce te-ai trezit este recomandat să bei un pahar cu apă la temperatura camerei. Acelaşi lucru trebuie să-l faci şi seara înainte de culcare.

Nu aştepta să ți se facă sete

Este bine să bei apă la fiecare 30-40 de minute, mai ales în timpul căldurilor dogoritoare de vară. Dacă bei apă doar atunci când îţi e sete, înseamnă că eşti deja deshidrată.

Evită cofeina și alcoolul

Cafeaua și alcoolul deshidratează organismul mai mult decât credem, iar consumul acestora pe timp de vreme călduroasă, accentuează și mai mult efectele. 

Dacă nu poți renunța la cafea, încearcă să adaugi măcar două pahare da apă la temperatura camerei atunci când o consumi.

Evită mezelurile

Deși este mult mai rapid să facem un sandwich de dimineață, sau sa cumpărăm unul în drum spre muncă, mezelurile pe care acestea le conține duc la deshidratare.

Evită Sucurile

Pe timpul verii, un suc rece, eventual și cu gheață pare alegerea corectă, mai ales când simți că te topești, însă zahărul din aceste sucuri are un efect hyponatremic, adică extrage apa din ţesuturi.

Înlocuiește Proteinele

Fie că este vorba despre o friptură sau de un pui la rotisor, atunci când vei consuma prea multe proteine, rinichii vor produce urină mai concentrată, fapt ce te pune în pericolul de a te deshidrata. 

De aceea, în perioada verii sunt indicate salatele de crudități, care îți asigură masa necesară și aportul de energie de care ai nevoie. De asemenea, nu uita de paharul de apă la fiecare masă.

Cele mai citite

Naționala Under-19 a încheiat Turul de Elită cu o victorie în fața Croației! Elevii lui Adrian Dulcea au ratat calificarea la EURO

Selecţionata României Under-19 a încheiat Turul de Elită al Campionatului European de fotbal cu o victorie cu 1-0 obținută în fața Croației, la Varazdin....

Ciucă și Ciolacu s-au pozat alături de patriarhul Daniel, la capela din Parlament

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, liderii PNL și PSD, s-au fotografiat alături de patriarhul Daniel și au publicat aceste poze pe conturile lor de...

Cresc importurile de electricitate din Ucraina după atacurile rusești

Importurile zilnice de electricitate din Ucraina vor atinge cel mai ridicat nivel din acest an, după ce o serie de atacuri cu rachete rusești...
Ultima oră
Pe aceeași temă