7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăLifestyleCum facem față dependenței de o persoană

Cum facem față dependenței de o persoană

Deși durerea în urma unei despărțiri sau a unui divorț este una foarte grea, acest lucru nu trebuie să ne sperie atât de mult.

Înainte de a ne cufunda în tristețe trebuie să ne întrebăm dacă ne pare rău pentru omul pe care l-am pierdut, relația sau căsnicia terminată, ori doar suntem dependenți de lucrurile și acțiunile persoanei lângă care nu vom mai fi?

Pentru a ne da seama de aceste lucruri, este important să ne cunoaștem calitățile. Ce putem să facem noi, ce lucruri ne reprezintă, ce realizări am avut până acum, iar acestea ne pot ajuta în stabilirea priorităților necesare și în a știi cine suntem cu adevărat și ce vrem de fapt.

Cu toții avem nevoie de iubire și de o persoană cât mai atentă, care să ne cunoască nevoile și noi la rândul nostru să le știm pe ale ei, dar acest lucru nu trebuie să ne facă să ne plafonăm sau să ne mulțumim cu puținul.

Cheia nu este să înlocuiești persoana de lângă tine, cu o alta nouă pentru ”a merge mai departe”, nu, nu vei merge mai departe, doar îți vei înlocui dependența cu un alt om, iar și iar.

Secretul este să scapi dependență prin autocunoaștere de sine. Când îți cunoști adevărata valoare și ești conștient de lucruri pe care poți să le faci și singur, atunci toate temerile tale vor dispărea, iar oamenii care vor intra în viața ta vor știi să te trateze pentru persoana care ești.

 

 

 

Cele mai citite

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...
Ultima oră
Pe aceeași temă