6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleCum îți poți îmbunătăți rentabilitatea afacerii cu paleți din plastic

Cum îți poți îmbunătăți rentabilitatea afacerii cu paleți din plastic

Ca și în cazul altor ambalaje, paleții din plastic sunt produse care au un rol important în lanțul de aprovizionare. Orice sarcină care presupune încărcare-descărcare, dar și depozitare sau mutarea produselor poate fi simplificată prin utilizarea paleților, care în plus oferă și alte avantaje, mai ales dacă sunt din plastic, respectiv din polietilenă de mare densitate (HDPE). Acest material este acceptat de marile centre de reciclare din lume.

Paleții din plastic sunt o alegere ideală pentru fabrici, depozite, garaje, magazine cu vânzare de produse cu amănuntul, rafturi și altele. Pot fi utilizați în diferite industrii, cum este cea farmaceutică, a băuturilor și alimentelor, unde se cere menținerea cu strictețe a condițiilor sanitare.

Dacă vei dori ca produsele tale să ajungă în stare perfectă și în siguranță la destinație, atunci ai putea folosi paleți plastic de înaltă calitate. Aceștia sunt foarte rezistenți la încărcături grele și au stabilitate dimensională mare, îndeosebi dacă sunt realizați din HDPE virgin 100%. De regulă modelele cu performanță mai mare sunt indicate pentru lanțurile de aprovizionare cu buclă închisă. Există și paleți din plastic realizați din PP, care este un material mult mai dur decât HDPE și care suportă greutăți și mai mari. Acești paleți sunt aleși de regulă pentru rafturi, pentru depozitarea produselor de greutate mare.

Rezistență, stabilitate și durabilitate


Faptul că au o stabilitate foarte mare este un mare avantaj, pentru că nu își schimbă dimensiunea chiar dacă sunt utilizați o perioadă îndelungată de timp. În plus, au și greutate mică, sunt cu 27% mai ușori decât paleții din lemn. Acest lucru este important mai ales în anumite transporturi de mărfuri, cum sunt cele aeriene. Prin urmare, la acest gen de transport poți economisi bani în timpul expedierii.

Unele modele de paleți din plastic sunt concepuți special pentru transport ridicat de sarcini mari și sunt potriviți pentru circuitele închise, ori semi-închise.

Paleții din plastic de calitate înaltă sunt o alegere bună pentru manipularea și stocarea a produselor electronice în depozite, mai ales a celor sensibile la încărcările statice. Există anumite tipuri de paleți din plastic care stopează acumularea de sarcini statice (ce ar putea deteriora componentele electronice) pentru că sunt tratate cu aditivi speciali anti-statici.

Ajută la economisirea spațiului și reduc riscul deteriorării produselor

 

Dacă se ține cont de aspectul, dimensiunea, în general de proiectarea paleților din plastic se poate economisi mai mult de 30% spațiu în depozit. Dacă sunt utilizați la transport sau la mutarea produselor dintr-un loc în altul, atunci paleții din plastic sunt cea mai bună soluție, pentru că diminuează riscul de deteriorare al produselor.

Manipularea în siguranță a produselor
Paleții din plastic sunt ușor de întreținut, de manipulat și pot avea și suprafață antiderapantă. Încărcarea și descărcarea lor se realizează fără dificultate, indiferent dacă este vorba despre produse mai ușoare sau mai grele. Fiind realizați din materiale HDPE, nu pot contamina produsele, pentru că sunt inerte chimic. În general produsele HDPE sunt eco-friendly.

Paleți din plastic sunt ușor de curățat pentru a evita murdăria și mucegaiul, fapt pentru care pot fi utilizați cu succes în depozitele farmaceutice, sau în depozitele de băuturi și alimente.

Supermarket-urile folosesc paleți din plastic

 

Aceste produse sunt preferate și de supermarketuri datorită avantajelor pe care le au. De pildă, paleții din plastic sunt indicați în depozitarea și transportul legumelor și fructelor. Sunt ușor de întreținut, curățat, dezinfectat, manevrat, reduc riscul de contaminare cu bacterii și alți agenți patogeni.

Paleții din plastic de dimensiuni standard sunt folosiți și pentru transportul mărfurilor în comerțul cu amănuntul, pentru stivuirea produselor alimentare, băuturilor, articolelor de uz casnic și altele. Având în vedere faptul că sunt ușor de manipulat și stivuit, este clar că pot economisi spațiu de depozitare.

Diferențele dintre aceștia și paleții din lemn sunt mari, deci merită să investești în paleți din plastic, durabilitatea lor fiind mare în timp. Paleții din plastic sunt folosiți mai ales în industria alimentară, deoarece nu absorb umezeala ca paleții din lemn. Faptul că se pot curăța foarte ușor este de asemenea un mare avantaj pentru diferite industrii. Materialul din care sunt fabricați (HDPE) nu este sensibil la umiditate, deci va dura mai mult în timp decât lemnul. Pentru unele afaceri s-ar putea însă să fie rentabilă o combinație între paleți din lemn și cei din plastic.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă