10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyleCum îți protejezi părul vara

Cum îți protejezi părul vara

Razele soarelui pot degrada proteinele conținute de firele de par, fenomen care conduce la oxidarea culorii acestora, dispariția luciului și instalarea fragilității.

Pe lângă acestea, umiditatea crescută, substanțele chimice din apa bazinelor de înot și salinitatea apei de mare contribuie semnificativ la degradarea părului.

O pălărie purtata la fiecare deplasare în aer liber, rămâne cea mai bună armă de protecție împotriva radiațiilor UV.  O altă metodă eficientă este aplicarea unui spray protector termic, mai ales înainte de mersul la plaja sau la piscină. 

Este indicat să începeți vara prin îndepărtarea vârfurilor despicate, mai ales daca parul are tendinta de electrizare (proces intensificat de umiditatea crescuta din aer). În acest mod, părul se va putea coafa mult mai ușpr și nu se va mai încurca de la apa sărată.

Folosirea unor formule mai hidratante de șampon și balsam, este un alt factor important, deoarece necesitățile de hidratare ale părului sunt mai mari în timpul verii.

Este indicată folosirea unui șampon purificator, cel puțin odată pe săptămână, care să înlăture eficient impuritățile și alte substanțe care pot afecta sănătatea firelor de păr. 

Profitați de vremea caldă și uitați uscarea cu feonul, sau coafarea cu alte produse care usucă și ard părul. Razele UV sunt destul de puternice, iar coafarea zilnică degradează părul mai mult în timpul verii. 

De asemenea înainte de baie puteți încerca măști de păr făcute în casă cu ulei de măsline, care hidratează părul, sau ulei de ricin pentru a stimula creșterea acestuia.

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă