9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăLifestyleCum ne apărăm de soare şi căldură

Cum ne apărăm de soare şi căldură

Cuvântul de ordine este cum să avem mai multă umbră. Ce putem face? Sistemele de umbrire reprezintă soluţia excelentă pentru lunile de vară, asigurând pretecţia atât la căldură cât şi la lumina foarte puternică, în plus, montarea lor nu presupune o acţiune complexă..

Protecţia faţă de razele soarelui se poate face prin soluţii la interior, între acestea numărându-se  jaluzelele, rulourile, sistemele roman-shade etc., dar ;şi perdelele şi draperiile, acestea având în primul rând rol legat de designul de interior dar şi de intimitate- La exterior,se poate opta deasemenea pentru mai multe de produse, de la copertine şi pergole, la rulouri, jaluzele sau rolete. acestea având în primul rând rol de protecţie. Este important de ştiut că firmele producătoare oferă  de obicei pentru fiecare produs  menţionat soluţii alternative (mai scumpe) prevăzute cu senzori care se pot manevra de la distanţă  prin telecomandă sau chiar soluţii automatizate. De exemplu, jaluzele care se pot programa astfel încât lamelele să se închidă automat când razele soarelui sunt puternice  şi să se mai deschidă dacă cerul  este noros sau se lasă întunericul.

Dacă aveţi curte, grădină sau o terasă de dimensiuni mari, puteţi să căutaţi răcoarea de afară şi să apelaţi la  umbrele solare, vele de umbrire, pergole, copertine retractabile sau chiar să vă amenajaţi un pavilion. Nu uitaţi că şi copacii vă pot oferi umbră şi răcoare inclusiv la interior.

Alegerea unor astfel de sisteme nu este însă tocmai uşoară, deoarece va trebui să găsiţi soluţia optimă pentru nevoile dumneavoastră şi să alegeţi dintr-o mare varietate de produse.

Decizia de achiziţie diferă în funcţie de locaţia unde este amplasat sistemul – fereastră, balcon, terasă, grădină. Tot ce trebuie este ca dumneavoastră să identificaţi nevoia.. mai ale că există o gamă extrem de variată de materiale și soluții.

 

O gamă variată de materiale, posibilitatea personalizării sistemelor, consiliere din partea arhitecţilor şi designerilor, prezenţa permanentă a personalului de specialitate în showroom, montajul gratuit, deplasarea pentru măsurători şi transportul gratuit, garanţia, precum şi service-ul sau mentenanţa la cerere la ieşirea din garanţie reprezintă cele mai importante criterii de alegere a sistemelor de protecție față de razele soarelui.

 

 

Cele mai citite

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...
Ultima oră
Pe aceeași temă