Cum ne îngrijim tenul în funcție de vârstă

Cum ne îngrijim tenul în funcție de vârstă

Odată cu înaintarea în vârstă, tenul nostru vine cu nevoi diferite de îngrijire, hidratare și vitaminizare, astfel încât să îl păstrăm frumos, curat, întins și luminos.

Rl online 0 comentarii

Odată cu înaintarea în vârstă, tenul nostru vine cu nevoi diferite de îngrijire, hidratare și vitaminizare, astfel încât să îl păstrăm frumos, curat, întins și luminos.

 

Îngrijirea tenului la 16 ani

Dacă la vârsta de 16 ani te numeri printre norocoșii care nu s-au întâlnit cu tenul acneic, pielea ta radiază de tinerețe. Astfel, la această vârstă, pentru îngrijirea tenului trebuie să ai în vedere produse pentru curățarea și hidratarea delicată a tenului, cremă de protecție cu SPF și din când în când, te poți răsfăța cu o mască fructată și vitaminizantă.

Dacă însă, te confrunți cu probleme ale tenului, este recomandat să consulți un dermatolog, pentru a trata afecțiunea cu atenție și cu produse potrivite tenului tău.

 

Îngrijirea tenului la 20-30 de ani

La 20-30 de ani, accentul trebuie pus pe: HIDRATARE. Astfel, la această vârstă, tenul are o nevoie mai mare de hidratare, de o curățare corectă, de o crema hidratantă potrivită pentru zi, cu protecție UV, când ne expunem la soare și o cremă pentru noapte, o mască exfoliantă la 2 săptămâni, una hidratantă în fiecare săptămână și un ser hidratant, aplicat înaintea cremei de seară.

Pe lângă produsele de îngrijire ale tenului, trebuie ales cu atenție și un fond de ten de calitate, care are grijă de ten și care se potrivește cu calitățile lui, astfel încât să se așeze uniform, fără a crea efectul de mască pe față.

 

Îngrijirea tenului la 40-50 de ani

La 40-50 de ani, trebuie să ținem cont de îngrijirea încă unei caracteristici ale tenului: ELASTICITATEA. Tenul matur are nevoie de ingrediente care să refacă rețeaua de colagen, să diminueze și să estompeze ridurile apărute. Pentru acest tip de ten, trebuie să alegem un demachiant potrivit, care să respecte echilibrul hidro-lipidic, să curețe fără să usuce, să tonifieze și să nu lase senzația de piele care „ține”. 

Această vârsta are nevoie de o cremă potrivită de zi, cu SPF (când ne expunem la soare), pentru a preveni apariția petelor pigmentare, o cremă restructurantă de noapte, care să refacă elaticitatea pielii, să completeze rețeaua de colagen și să umple ridurile apărute, iar acidul hialuronic joacă aici un rol esențial.

Măștile de față pe bază de trandafir, unt de shea și măsline ajută la reconstituirea epidermei. Tenul tău îți va mulțumi, dacă aplici un ser în fiecare seară, înainte de crema de noapte, iar rezultatele se vor vedea a doua zi, când te vei privi în oglindă. Un pas nou obligatoriu este aplicarea cremei pentru conturul ochilor. Fără utilizarea ei, chipul tău va pierde din expresia tânără.

 

Îngrijirea tenului după 60 de ani

După vârsta de 60 de ani, vorbim despre HIDRATARE, ELASTICITATE și NUTRIȚIE. Celulele pielii tale au nevoie din ce în ce mai mult de ajutor din partea ta, fiecare pas din îngrijirea tenului se impune a fi respectat. Curățarea, nutriția, hidratarea și estomparea ridurilor instalate sunt o parte specifică a procesului de îngrijire după vârsta de 60 de ani. Un avantaj al vârstei este bucuria că ridurile de expresie au fost create trăind, experimentând, devenind femeie și poate, bunică. Este o vârstă frumoasă, luminoasă, cu zâmbete calde, cu sau fără riduri, care ne poartă în vremea copilăriei.

Ai grijă de tenul tău, la orice vârsta te-ai afla, el face parte din reflexia ta în lume!

Comentarii

loading...