Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cum putem evita epuizarea fizică şi psihică

Cum putem evita epuizarea fizică şi psihică

Oboseala este un stimul care îl anunță pe om să o lase mai moale și să se încarce. Aceasta este lipsa energiei și vine ca un semn de reîncărcare prin somn, mâncare şi calmare.

Elena Marinescu 0 comentarii

În opinia psihologului Alexandru Pleşea, din cauza tehnologiei tot mai avansate din zilele noastre, oamenii obosesc tot mai mult mental și tot mai puțin fizic, pentru că mintea lor este din în ce mai mult solicitată. Astfel, mentalul fiind obosit, va îngreuna sau încetini și funcțiile fizice. Până și mâncarea se digeră mai greu la un mental aglomerat.

“Prin celulele sale puse cap la cap, peste 50 de trilioane la număr, care se luptă secundă de secundă pentru bunăstarea noastră fizică şi psihică, corpul uman este precum o baterie, formată din mici acumulatori, care se poate descărca precum telefonul mobil. Dacă este folosit multilateral şi în exces, bateria se termină mai repede, iar dacă nu găsim momente când să ne încărcăm bateriile, corpul nostru va ceda. Cantitatea de energie din corp este incorect distribuită și, mai rău, nu este colectată în mod corespunzător pentru că nu este un scop mai mare decât munca exterioară. Acești acumulatori apar descărcați sub forma oboselii pe care o avem după o zi cu mai multe evenimente fizice, emoționale sau procese psihice. Oboseala este resimțită, omul doarme și își revine”, explică specialistul.

Zece recomandări

1. Evită mișcările fizice nenecesare (de ex: sportul doar ca să arați bine).

2. Evită să te gândești aiurea, adică să stai în iluzii.

3. Evită să te vezi cu oameni doar de dragul plăcerii.

4. Evită să iei lucrurile personal.

5. Evită să vorbești cu tine, prin dialog interior.

6. Caută soarele și energia lui, eventual să te uiți și la el.

7. Caută să vorbești doar despre ce contează, nu să pierzi vremea vorbind.

8. Caută să dormi și mănânci doar cât este necesar.

9. Caută trăirile, emoțiile pe care tu le vrei, nu cele care vin din afară.

10. Caută să nu trăiești/gândești/funcționezi în extreme: bine - rău, cald - rece, pozitiv - negativ etc.

 

 

Comentarii

loading...