23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleCum putem îndrepta greselile din amenajările de interior

Cum putem îndrepta greselile din amenajările de interior

TIPS&TRICKS

 

Natalia Beleva

designer de interior

www.cocoonhome.ro

e-mail: contact@cocoonhome.ro

 Alegerea unui covor prea mic

Folosirea unui covor de dimensiuni reduse va face camera să pară fragmentată. Solutia corecta este un covor care cuprinde pana si cea mai mare piesa de mobilier, precum o canapea lunga. In cazul in care aveti deja un covor pe care doriti sa il pastrati, dar acesta este prea mic, va sugerez sa il asezati peste o carpeta sau un covor de iuta sau sisal de dimensiuni mai mari.

Pentru dormitor, alegeti un covor care este cu cel putin 140 cm mai lat decat patul. In zona de dining, utilizati un covor care incadreaza atat masa, cat si scaunele cand acestea sunt folosite, pentru a evita agatarea acestuia la mutarea lor. Nimanui nu-i place sa se aseze la masa si sa prinda picioarele scaunului de marginea covorului. Trebuie să ştiţi că, in culori puternice, acestea  micsoreaza spatiul. Va sugerez sa renuntati la covoarele demodate, cu modele traditionale, intrucat acestea pot afecta echilibrul amenajarii.

 Blocarea luminii naturale

O perdea generoasă poate fi frumoasă, dar dacă impiedica pătrunderea luminii naturale  in interior, camera va fi mult mai puțin primitoare. Va sugerez sa optati pentru perdele in culori neutre, deschise. Acestea adauga textura si caldura, dar si lasa lumina sa patrunda. Pentru a profita din plin de lumina naturala atunci cand aveti ferestre mici, evitati sa pozitionati orice fel de mobilier in fata ferestrelor, daca acesta este mai inalt decat pervazul.

 Alinierea mobilierului la perete

Când aveți un loc strâns, instinctul poate fi să împingeti fiecare piesă la perete, avand impresia ca astfel se va crea spatiu în mijloc. Amplasarea mobilierului in functie de perimetru va face de fapt ca un spațiu mic sa para si mai mic. Dar daca lasati loc intre piesele de mobilier si pereti veti face camera sa para mai incapatoare.

Într-o cameră de zi, aranjați o zonă de conversație cu fotolii usoare pe un covor mic, la 30-40 cm de perete. Astfel veti da iluzia unei camere care este aerisita și mai puțin înghesuită. Recomand ca in dormitor sa nu aglomerati toata incaperea cu piese de mobilier. Este important sa aveti doar minimul necesar: in loc sa achizitionati o comoda in plus, mai bine sortati garderoba si faceti spatiu in dulap.

 

 

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...
Ultima oră
Pe aceeași temă