9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyleCum rezolvi situația banilor după un divorț?

Cum rezolvi situația banilor după un divorț?

Deși nimeni nu își dorește să treacă prin experiența unui divorț, anumite situații cer această decizie drastică. Din nefericire, o despărțire nu constituie doar o încărcătură emoțională, ci poate aduce cu sine și o lovitură financiară. Împărțirea bunurilor agonisite de-a lungul anilor s-ar putea să te scoată din zona de confort, însă am pregătit pentru tine câteva sfaturi utile pentru a putea gestiona cu succes această situație și pentru a elimina posibilele traume. Cum rezolvi rapid problema banilor după o despărțire și cum te poți pune în scurt timp pe picioare îți vom explica în cele ce urmează.

 

Ia atitudine
 

Cel mai important lucru de care nu trebuie să uiți nici măcar o clipă este acela că informația înseamnă putere. Iar dacă nu ai o bază solidă a legilor care se aplică în cazul unui divorț, pentru un partaj efectuat corect, ar trebui să ceri ajutorul unui avocat sau al unui consilier financiar. Specialiștii îți vor explica procesul prin care vei trece și te vor îndruma să iei deciziile corecte.

După ce ai primit aceste indicații valoroase, ar fi momentul să gândești „la rece” situația și să stabilești cu exactitate care sunt bunurile de care ai vrea să te bucuri în continuare. Poate că nu mai ai nevoie de mobilierul primit cadou la nuntă sau de mașina de care cel sau cea alături de care ai petrecut ultimii ani s-ar putea folosi. Lasă emoțiile și orgoliul la o parte și nu te lăsa copleșit de griji, pentru că în final, totul se rezolvă.

 

Nu refuza ajutorul
 

Este foarte probabil să treci printr-o perioadă dezechilibrată din punct de vedere financiar. Dacă nu ai prevăzut divorțul, vei fi nevoit să îți găsești într-un timp scurt un loc în care să dormi, cum ar fi un hotel sau o chirie, iar asta presupune o cheltuială suplimentară. Vei mai avea nevoie de bani pentru cheltuielile de judecată, în cazul în care veți ajunge în fața instanței, pentru serviciile avocatului sau pentru cele ale notarului, în situația în care veți apela la calea amiabilă. Nu te feri să ceri ajutorul, pentru că e natural să nu ai numai perioade foarte prospere. https://creditprime.ro/ ar putea fi soluția cea mai la îndemână, în cazul în care ai nevoie de bani urgent. Poți împrumuta bani până la primul salariu, pentru a-ți putea concentra energia în altă direcție și a putea soluționa mai ușor situația în care te afli.

E necesar să îți creezi un buget care să reflecte noua realitate, iar această conștientizare te va ajuta să fii realist și să îți setezi prioritățile. Pune pe primul loc cheltuielile urgente și nevoile tale, pentru a avea o viziune clară asupra situației în care te afli. Și oricât de grea ți s-ar părea perioada prin care treci, nu uita că nimic nu este pentru totdeauna, așa că înarmează-te cu răbdare și calm. Gândește-te la divorț ca la o nouă ocazie de a îți recalibra viața și de a te redescoperi. Mult succes!

Cele mai citite

FC Botoșani – Dinamo 2-1! Golul lui Mailat o (în)Groapă pe Dinamo

FC Botoșani visează la salvarea de la retrogradare după ce a câștigat derby-ul „codașelor” Ligii 1 contra celor de la Dinamo, cu scorul de...

Gabriela Firea: “Sunt absolut convinsă că împreună vom schimba faţa Capitalei”

Gabriela Firea, președintele PSD București și candidatul partidului pentru Primăria Capitalei, și-a exprimat speranța că locuitorii Bucureștiului vor vota pentru un oraș fără gropi,...

Iohannis spune că nu s-a gândit la reintroducerea serviciului militar obligatoriu și nici n-o va cere

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu și-a pus problema de reintroducere a serviciului militar obligatoriu în România și a precizat că nici nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă