22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăLifestyleCum s-a salvat un surfer atacat de un rechin

Cum s-a salvat un surfer atacat de un rechin

Bărbatul în vârstă de 43 de ani se pregătea să facă surf în zona plajei Shelly Beach, situată la 750 kilometri nord de Sydney, când a fost muşcat de piciorul stâng de un rechin, a indicat poliţia din statul Noul Wales de Sud.

Rechinul ”l-a muşcat de gambă, iar bărbatul a căzut în apă. El şi-a folosit planşa pentru a respinge rechinul”, a explicat primarul din Ballina, David Wright, la postul de radio 2GB.

”El a reuşit să ajungă pe mal, şi-a bandajat rana şi a condus până la spital… Starea sa este stabilă, însă e foarte norocos”, a mai spus Wright.

Primarul a precizat pentru DPA că bărbatul, care a fost internat la spitalul Lismore din apropiere, prezenta o rană de 20 de centimetri lungime, care nu îi pune însă viaţa în pericol.

Wright a adăugat că rechinul avea, probabil, un metru şi jumătate lungime.

Accesul în zona Shelly Beach şi pe plajele din apropiere a fost restricţionat timp de 24 de ore, iar autorităţile încearcă să afle, cu ajutorul skijet-urilor şi a unei drone, ce specie de rechin se află la originea atacului.

Incidentul vine la doar zile după decesul de luni al unui înotător care a fost rănit în zona Cid Harbour din largul coastei nord-estice a Australiei, în apropiere de capătul sudic al Marii Bariere de Corali. Atacul a avut loc în timp ce bărbatul de 33 de ani înota luni seară, împreună cu mai mulţi prieteni, în apropierea unei ambarcaţiuni private din regiunea Whitsundays Island. Locul incidentului se află în vecinătatea zonei în care doi turişti, o femeie de 46 de ani şi un copil de 12 ani, au fost atacaţi de rechini şi au suferit răni grave în două incidente separate, petrecute într-un interval de 24 de ore, în luna septembrie. Ulterior, autorităţile au demarat o operaţiune în care au fost capturaţi şi ucişi şase rechini.

Incidentele recente au reaprins dezbaterile privind cea mai bună modalitate pentru evitarea interacţiunilor dintre rechini şi iubitorii de sporturi nautice.

După atacul de luni, un politician local a solicitat guvernului statului Queensland să instaleze bariere împotriva rechinilor în jurul Cid Harbour, aşa cum se procedează în alte sute de locuri de-a lungul coastei estice.

Numeroşi biologi marini sunt împotriva uciderii rechinilor.

Cele mai citite

TOP 5 abilităţi esenţiale care te vor propulsa în carieră

Indiferent de traseul pe care-l alegi în carieră, vei avea nevoie de mai mult decât cunoştinţe specifice pentru a avansa. Soft skills sau abilităţile...

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...

Rotiri gratuite la cazino. Chiar sunt gratuite? Cum le activezi și ce câștiguri poți obține

Rotirile gratuite fac parte din campaniile promoționale pe care operatorii de cazino online din țara noastră le desfășoară constant. Ele oferă utilizatorilor posibilitatea să...
Ultima oră
Pe aceeași temă