12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleCum să achiziționezi un autoturism sigur la un preț accesibil

Cum să achiziționezi un autoturism sigur la un preț accesibil

Fiind una dintre cele mai căutate industrii, cea auto rămâne în topul interesului și a căutărilor demarate de pasionații de mașini. Datorită dezvoltării din ce în ce mai rapide a industriei auto, multe dintre brandurile de top expun noi modele de la an la an – setând, de cele mai multe ori, prețurile pe măsură. În cadrul unei familii, decizia de a achiziționa o mașină se ia în timp. Pe lângă caracteristicile tehnice dorite, cei mai mulți dintre noi iau în considerare prețul. Fiind o investiție pe termen lung, putem fi siguri că facem cea mai bună alegere atunci când raportul calitate-preț este unul excelent. Iar această strategie se aplică cel mai bine în cazul mașinilor second hand.

 

Creează o listă cu până la trei modele

Înainte de a demara orice achiziție auto, este imperios necesar să știi după ce anume să te uiți. Nevoile tale sunt cele care dictează brandul și modelul pe care îl dorești. Fie că vorbim despre mașini sport, clasice sau despre mașini electrice, asigură-te că le adaugi pe toate pe listă. Întrucât la final vei rămâne cu o singură opțiune, în acest punct poți opta până la trei modele ale căror caracteristici (preț, aspect, funcționalitate) sunt cele mai atractive.

 

Caută furnizorii de mașini

În cazul în care te-ai decis să optezi pentru un autoturism second hand fie din considerente financiare, fie dintr-o perspectivă pragmatică, alegerea furnizorilor de mașini este un pas realmente vital. Aceștia dictează calitatea mașinii, precum și siguranța că modelul ales îți va fi alături o bună perioadă de timp. Cei de la Auto Verificate te asigură de o investiție potrivită, întrucât verifică fiecare mașină second hand înainte de a o pune în vânzare.

Suma pe care o vei cheltui pe un autoturism nu este de neglijat. Din acest motiv, suntem siguri că nu vrei să fii păcălit de vânzătorii profesionști. Achiziția de autoturisme second hand este foarte bună, în măsura în care nivelul de încredere în vânzător este la fel de ridicată. Atunci când ai nevoie de o opinie oferită de experți, poți solicita ajutorul unui consilier auto care îți va confirma sau, după caz, infirma orice suspicine pe care o ai cu privire la autoturismul dorit (nou sau la mâna a doua).

 

Cunoaște intervalele de timp la care trebuie întreprinse schimbări

Chiar dacă nu vrei să apelezi la o terță parte pentru asigurări în ceea ce privește veridicitatea celor spuse de vânzător, poți întreprinde de unul singur câteva verificări. Spre exemplu, solicitarea carnetului de service este o bună practică pentru a vedea reviziile anterioare ale autoturismului. În plus, la anumite perioade de timp, piesele auto trebuie schimbate – iar aceste calcule se fac în funcție de kilometrii parcurși. Bineînțeles, decizia de a schimba ceva în interiorul mașinii tale se face împreună cu mecanicul auto. Astfel, te vei putea bucura de autoturism și de investiția făcută, în siguranță.

Nefiind doar o investiție de bani, ci și una de suflet, alegerea unei mașini se face luând în calcul nenumărate caracteristici. Cu toate acestea, siguranța este – și trebuie să rămână – pe primul loc, oriunde ai fi.

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă