18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyleCum să alegi cea mai bună saltea de pat în funcție de...

Cum să alegi cea mai bună saltea de pat în funcție de cum dormi

Trebuie, astfel, să ții cont că este ceva pe care vei dormi în fiecare zi timp de 10 ani. Există numeroase tipuri de saltele pat din care să alegi, dar există un lucru important ceea ce face dintr-o saltea un lucru foarte personal: îți va da sau nu o durere de spate.

De știu pentru început este că salteaua trebuie să sprijine corpul într-o poziție neutră, una în care coloana vertebrală are o curbură frumoasă, iar fesele, tălpile, umerii și capul sunt susținuți în alinierea corectă. Dacă salteaua este prea fermă, ea va împinge acele puncte de presiune principale și le va scoate din aliniere. Dacă este prea moale, acele puncte de presiune nu vor fi susținute corespunzător, astfel încât întregul corp se va deforma. Ambele scenarii pot duce la o dimineață îngrozitoare.

Dincolo de tipurile de saltele pat, există alți factori în construcția lor la care va trebui să vă gândiți. De la stilul somnului la tipul de corp, la împărțirea patului cu partenerul, stilul tău de viață vă poate ajuta să faceți cea mai bună alegere.

 

Dacă aveți tendința de a dormi pe o parte

Veți dori o suprafață cu multă „ușurare a presiunii” sau capacitatea de a se dispersa în timp ce vă susține greutatea corporală și se conformează cu forma dumneavoastră.

Imaginați-vă că vă aflați pe o podea tare și există o hartă a căldurii care arată punctele în care corpul dumneavoastră produce cea mai mare presiune. În acest caz, spuma de memorie sau o saltea cu o suprafață pufoasă va avea cea mai mare eliberare de presiune, în timp ce o saltea foarte fermă cea mai mică.

 

Dacă tindeți să dormiți pe burtă

Ultimul lucru pe care probabil l-ar vrea o persoană care doarme pe burtă este o spumă de memorie care se înfășoară în jurul său: s-ar simți sufocat. În schimb, o suprafață superioară fermă va oferi cel mai bun suport.

 

Dacă aveți tendința de a dormi pe spate

Aici, veți dori ceva la mijloc – o suprafață care să susțină, dar să aibă ceva astfel încât coloana vertebrală să fie ținută într-o aliniere sănătoasă. Veți găsi fericire cu oricare dintre tipurile de saltele, dar ar trebui să faceți testul prințesa-pe-bobul-de- mazăre pentru a vedea care se simte cel mai bine.

 

Dacă partenerul se mișcă toată noaptea

Luați în considerare o saltea tradițională innerspring cu bobine încuiate sau spumă de memorie, latex sau o saltea cu două camere cu aer. Toate acestea vor avea o „bună izolare a mișcării”. Dar amintiți-vă, aceste modele ar putea fi mai puțin confortabile pentru un somnoros agitat.

 

Dacă preferințele partenerului nu se potrivesc

Saltele pat cu aer cu două camere sunt făcute doar pentru dumneavoastră. Dacă observați că suprafața superioară nu este destul de confortabilă, puteți adăuga un topper separat.

 

Dacă aveți tendința de a vă încălzi în timpul somnului

Saltele pat acoperite cu spumă sau latex pot menține căldura corporală, mai ales dacă sunt foarte moi și corpul se scufundă. Din acest motiv, puteți alege o saltea innerspring acoperită cu fibră.

 

Dacă aveți alergii

Spuma și latexul sunt în mod inerent antimicrobiene și rezistente la acarienii de praf și mucegai. Dacă optați pentru o saltea innerspring sau o saltea cu aer, asigurați-vă că o înveliți cu un strat rezistent la alergeni.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă