7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăLifestyleCum sa asortezi covoarele si mobila din dormitorul copilului

Cum sa asortezi covoarele si mobila din dormitorul copilului

Ideile pentru a amenaja o camera pentru copii sunt mai variate decat in cazul adultilor. Cand decorezi camera unui pitic, ori faci ceva extraordinar, ori totul este in van. Si, crede-ma, vei sti asta din privirea celui mic.

Desi este o provocare, decorarea camerei copilului iti deschide posibilitati foarte multe in ceea ce priveste modalitatile si ideile de amenajare. Indiferent daca vorbim de o camrea mare sau una mica, nu trebuie sa iti faci grij. De fapt, gandeste-te bine: a decora camera unui copil este “scuza” perfecta pentru a fi indraznet, curajos, magic si amuzant. Poti redeveni iar copil si acesta este un sentiment fantastic. Indiferent daca vorbim despre camera unei fetite, camera unui baietel sau camera unui bebelus, iata cateva idei numai bune de furat si incorporat, ce ne vor arata cum sa facem cel mai bun mix intre mobila pentru cei mici si covoarele pentru copii. Asa ca, se ne distram putin…

 

1. Imprimeuri fanteziste. O camera ce se incadreaza in aceste tipare trebuie sa contina imagini cu animalute, indiferent daca sunt reale sau fantastice, sau elemente fanteziste si, desigur, un mobilier adecvat. De exemplu, daca trebuie sa alegem paturi pentru copii, putem opta pentru un pat Pastel, cu model ce evidentiaza lumea fantezista (curcubee, melci, fluturi). La acesta se poate alege un covor Fantasy cu fluturi (disponibil in culori precum roz, verde sau alb), pe care il poti achizitiona de la mobilaideal.ro, sau unul Fantasy cu bufnite. Ai grija ca si restul decoratiunilor sa se incadreze in aceeasi tema. Cu siguranta, tot ce este ciudat, va fi extraordinar de adecvat.

 

 

2. Camera compacta. Aceasta camera poate fi facuta in asa fel incat sa se asemene cu o cabina de vapor, deoarece acestea au tendinta de a fi cat mai compacte. Este design-ul ideal pentru o camera de dimensiuni mici. Aici se poate pune un pat cu model Vaporas ( de la acelasi site amintit mai sus), asortat cu un covor Kolibri Albastru Rotund. Acesta va aduce aminte de hublourile vapoarelor, prin care se pot vedea stelele si luna. Orice detaliu ce va aduce ideea marii este binevenit. De asemenea, daca baietelul este fascinat de pirati, cu acest pat poate fi asortat si covorul Kolibri, cu pirat si comoara.


 

3. Imprimeuri florale. Cu siguranta, aceasta va fi o camera pentru fetite. Se stie ca ele iubesc cel mai mult florile si, daca isi doresc o camera care sa aiba cat mai multe flori, atunci indepliniti-le dorinta. Incearca, pe pereti, sa adaugi cat mai multe autocolante cu flori. Si aici poti opta pentru patul Pastel la care, de aceasta data, vei asorta un covor Fantasy roz (acesta are un model floral stilizat). Ideea este ca totul sa-ti dea impresia unei gradini din povesti.

 

4. Camera unei printese. Desigur, pe site-ul mentionat mai sus, sunt disponibile mai multe tipuri de paturi ce se pot potrivi: Patul Trasura, Patul Castel, Patul Printese sau patul Sofia. In functie de ceea ce iubesc micutele domnisoare, poti alege patutul potrivit. La aceste patuturi se poate asorta un covor Fantasy cu Fluturi, intr-una din culorile prezente pe site. Peretii trebuie sa aiba absolut orice detaliu legat de printese. Ar fi ideal ca perdelele camerei sa fie vaporoase, in culori roz sau violet si, daca este posibil, sa agati deasupra patului un baldachin usor, care sa dea impresia de locul de culcare din Castelul Fermecat.

 

5. Camera aventurii. Desigur, aceasta camera este pentru baietei. In camera aventurii este musai sa instalezi un pat cu Ben Ten, ori unul cu masini de curse (Shelby, Alfredo etc). Pentru micutii care iubesc super eroii, poti alege chiar un pat cu Batman. Covoarele cu care poti asorta aceste paturi sunt cele Fantasy rotund cu Smiley Face (orice culoare). De asemenea, pe pereti nu ezita sa pui tablouri cu masini de curse sau cu indragitele personaje.

 

Intotdeauna ai grija ca atunci cand asortezi covorul cu mobila, acestea sa se completeze armonios in culori si forme. Mobila trebuie sa fie speciala, precum cea prezentata mai sus.

Cand alegi mobila, trebuie sa te preocupi de siguranta copilului, deoarece aceasta este prioritara. In cazul patului, marginile trebuie sa fie rotunjite, concepute in asa fel incat cel mic sa nu se raneasca sau sa se loveasca. De aceea, paturile pentru copii sunt create pentru a se plia perfect pe asteptarile oricarui parinte grijuliu.

Covoarele trebuie sa fie moi, mai ales ca, cu cat copiii sunt mai mici, incidentele de tot felul sunt aproape inevitabile. Se stie ca cei mici nu sunt experimentati prea bine cu mersul si de aceea un covor moale le va atenua caderea si acestia nu se vor accidenta.

 

Daca pentru camerele adultilor aceasta potrivire a covorului cu restul mobilei, poate fi destul de dificila, pentru camera copiilor regulile sunt mai simple. De fapt, trebuie sa te distrezi si sa iti lasi imaginatia sa faca ce vrea. Alege intai tema camerei copilului, apoi mobila si, in cele din urma, covorul. Cu siguranta, vei face o treaba excelenta mai ales ca totul este pentru cea mai iubita fiinta din lume: copilul tau!

 

Cele mai citite

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...
Ultima oră
Pe aceeași temă