12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleCum să atragi și să angajezi persoane talentate în firmă

Cum să atragi și să angajezi persoane talentate în firmă

Într-un mediu competitiv, atragerea celor mai buni angajați poate fi complicată, deoarece va trebui să le oferi mai mult decât un salariu atractiv. Mai jos vei găsi câteva sfaturi care te vor ajuta să îți transformi firma într-un mediu de lucru atractiv pentru potențiali angajați talentați.

 

Oferă un program flexibil de muncă
 

Un program de muncă flexibil va ieși cu siguranță în evidență în anunțul de angajare, mai ales că poate fi avantajos atât pentru angajați, cât și pentru tine, ca angajator. Concret, le oferi angajaților oportunitatea să lucreze în intervalul orar în care sunt mai productivi, fie că este în prima parte sau în a doua parte a zilei. 

Astfel, angajații vor putea rezolva probleme de care se pot ocupa doar în timpul săptămânii (luat copiii de la grădiniță, cumpărături) și își pot organiza timpul mult mai eficient, fără să simtă că sunt mereu pe fugă sau presați de timp.

 

Oferă-le beneficii extrasalariale
 

Beneficiile extrasalariale sunt cel mai popular mod de a atrage noi angajați pentru că astfel le arăți candidaților că îți pasă de bunăstarea lor. Printre cele mai folosite beneficii regăsim tichetele de masă, asigurarea privată de sănătate și abonamente la sălile de fitness.

Tichetele de masă de la Sodexo sunt printre cele mai avantajoase beneficii atât pentru angajat, cât și pentru tine. Angajatul primește practic o sumă de bani în plus sub forma unor tichete de masă pe care le poate folosi pentru a face cumpărături oricând. În plus, tichetele sunt deductibile 100% și sunt scutite de la plata taxelor salariale.

 

Oferă oportunități de avansare și de învățare
 

Dacă candidatul chemat la interviu este talentat și are experiență, va fi interesat cu siguranță de oportunitățile de avansare. Prezintă-i deci organigrama firmei și opțiunile pe care le va avea disponibile dacă se va descurca foarte bine în poziția pentru care candidează și va fi dispus să învețe lucruri noi.

Pentru a susține dezvoltarea noilor angajați, le poți oferi acces la cursuri de perfecționare în domeniu, fie că sunt online sau diferite workshop-uri. Astfel, aceștia vor dobândi noi cunoștințe care îi vor ajuta să își facă treaba mai bine și să înainteze în carieră.

 

Creează un mediu de lucru plăcut
 

Angajații petrec o bună parte din timpul lor la birou, iar asta înseamnă că au nevoie de un mediu de lucru care să le ofere anumite beneficii. Printre acestea se numără comunicarea, transparența deciziilor, oferirea de feedback util și încurajarea colaborării între angajați și nu numai.

Pentru a atrage persoane talentate, aceste beneficii trebuie să fie evidente încă de la interviu. Când îi prezinți candidatului firma explică-i la ce se poate aștepta în fiecare zi și menționează-i și alte lucruri care îl vor face să își dorească să lucreze pentru tine: ieșiri cu colegii, teambuildinguri și petreceri.

Angajații pricepuți sunt foarte importanți pentru succesul firmei, iar pentru a-i angaja și păstra pentru pentru timp îndelungat trebuie să oferi diverse beneficii, dar și să creezi un mediu plăcut de lucru.

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă