19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăLifestyleCum sa eviti problemele de sanatate atunci cand lucrezi mult la birou

Cum sa eviti problemele de sanatate atunci cand lucrezi mult la birou

Stresul cotidian din viata de zi cu zi, joburile tot mai solicitante dar si stilul de viata aglomerat pot provoca o multime de probleme de sanatate. Chiar si imbracamintea pe care o purtam la birou ­ne poate face foarte mult rau, atata timp cat nu alegem obiectele vestimentare tinand cont in principal de confortul pe care ni-l ofera.

Ba chiar, de cele mai multe ori, o marte parte din problemele de sanatate apar din cauza unui stil de viata sedentar, mai ales pentru ca stam foarte mult timp la birou, in fata unui calculator, chiar si peste opt ore pe zi.

Munca de birou poate fi foarte daunatoare, iar de aceea am decis sa oferim cateva sfaturi in acest sens. Astfel, daca tii la sanatatea ta si doresti ca aceasta sa nu fie afectata chiar daca lucrezi zilnic la birou, acest articol iti va fi de mare ajutor.

Scaunul este foarte important!
Scaunul de birou poate fi foarte daunator pentru sanatatea ta, asa ca ai nevoie numaidecat de un scaun ergonomic. Din cauza acestuia pot aparea dureri de spate sau chiar de picioare, mai ales daca este un scaun de proasta calitate.

In schimb, daca beneficiezi de un scaun scump, calitativ, atunci cu siguranta nu vei simti nici macar una din aceste probleme. Este deci foarte important ca scaunul pe care stai zilnic la birou sa fie cat mai comod si sa iti asigure o pozitie corecta si sanatoasa.

Alege doar haine comode
O tinuta office este intr-adevar importanta atunci cand esti la birou. Cu toate acestea, nu ar trebui sa renunti in totalitate la capitolul confort doar pentru ca tinuta ta sa fie cat mai office cu putinta. Nu trebuie sa faci sacrificii doar de dragul de a fi la patru ace, mai ales daca este vorba despre partea de confort.

Practic, oricat de bine ar putea arata in sezonul rece o pereche de bocanci dama negri asortati la un costum, pe atat de incomozi s-ar putea dovedi dupa o zi lunga de munca. Practic, in acest context este mult mai inspirata alegerea unei perechi de botine dama, incaltaminte foarte versatila care exceleaza la capitolul confort.

Exista o multime de magazine si la fel de multe obiecte vestimentare pe care le poti purta la birou fara a renunta la confort. Mai mult decat atat, vei putea obtine imaginea office si eleganta pe care ti-o doresti la birou, iara dupa o zi dificila de munca, durerea nu isi va face simtita prezenta.

De o importanta superioara este incaltamintea pe care o alegi pentru birou. Situatia este si mai delicata atunci cand trebuie sa stai foarte mult timp in picioare. O pereche de botine dama reuseste sa se incadreze perfect intre eleganta si lejeritate, oferind cele mai bune conditii pentru picioarele tale. Iar de aceea le si recomandam.

Sunt doua sfaturi simple insa foarte practice a caror rezultate vor oferi foarte multa satisfactie. Mai mult decat atat, daca inveti sa gestionezi momentele de stres, atunci cu siguranta vei reusi sa te bucuri mai mult de timpul petrecut la birou dar si sa pleci acasa cu mai multa energie.

Cele mai citite

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...

CSM amână soluţionarea cererii de suspendare din funcţie a judecătoarei din dosarul în care este implicat Vlad Pascu

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat, miercuri, pentru data de 24 aprilie, soluţionarea propunerii Inspecţiei Judiciare de...

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a aprobat referendumul pentru integrarea în UE. Referendumul va permite modificarea Constituției

Curtea Constituțională de la Chișinău a dat aviz pozitiv pentru organizarea referendumului în care cetățenii Republicii Moldova urmează să-și exprime opțiunea cu privire la...
Ultima oră
Pe aceeași temă