22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăLifestyleCum să faci fotografii reușite în vacanțe

Cum să faci fotografii reușite în vacanțe

Zilele de vacanță îți oferă cele mai frumoase amintiri, pentru că le petreci împreună cu cei dragi în locuri pe care le-ai visat dintotdeauna. De aceea este important să le păstrezi cu ajutorul fotografiilor, căci ele reușesc să surprindă clipe de bucurie, surprize, colțuri de natură și atracții turistice pe care le-ai vizitat.

Dacă vrei să înveți cum să faci fotografii reușite în vacanțe, iată câteva recomandări utile:

Alege un aparat foto de calitate

Ca să obții fotografii reușite ai nevoie, pe lângă îndemînare și inspirație, de un aparat foto de calitate, pe care să te poți baza în călătorii și concedii. O cameră foto compactă reprezintă o opțiune ieftină și rapidă, însă nu te ajută în condiții mai slabe de iluminare.

Alege o cameră semi-profesională de tip DSLR Digital Single Lens Reflex care este de dimensiuni mai mari sau de tip mirrorless, care au un format mai compact, deci mai ușor de transportat și manevrat. Dacă ești fan al setărilor manuale, ia în considerare acest aspect atunci când cumperi un aparat foto nou.  Dacă vrei poze de calitate, va trebui încet-încet să înveți să lucrezi și în afara modului Auto. Optează pentru modele care au opțiuni de înregistrare video în format HD sau chiar Full-HD.

Ține seama de lumina și ora la care faci fotografii

Este cunoscut faptul că cele mai reușite fotografii în aer liber sunt realizate imediat după răsăritul soarelui și chiar înainte de apus. În perioada de mijloc a zilei trebuie să eviți să fotografiezi peisaje sau alte impresii de vacanță, pentru că lumina este prea puternică, iar soarele cade perpendicular pe sol, lucru care diminuează semnificativ șansele pentru poze bune.

Respectă conceptul de “oră de aur” în fotografie, care se referă la acele câteva zeci de minute după răsărit şi înainte de apus, când soarele este aproape de linia orizontului și lumina este mai difuză, oferind nuanţe calde, aurii, perfecte pentru imagini spectaculoase.

Găsește unghiul potrivit

Alege cu răbdare locul de unde vei realiza fotografia, ca să te asiguri că ai găsit unghiul potrivit, care să pună în valoare pe deplin frumusețile din jurul tău. Nu uita că echilibrul vizual și compoziția sunt cele mai importante atuuri ale unei poze reușite.

Integrează în fotografii elemente de interes precum siluete umane, linii de forță cum sunt cursul unui râu, un drum sau o cale ferată. Aceste accente oferă dinamism compoziției și transformă o simplă poză într-o poveste vizuală.

Optează pentru o perspectivă originală

Dacă îți dorești fotografii reușite în vacanțe, alege peisaje largi și panorame care să redea întreaga frumusețe a locurilor pe care le vizitezi, fie că este vorba despre o coamă de munte, un mal stâncos la ocean sau o mare metropolă privită de sus, de pe terasa unui zgârie-nori.

Ca să prinzi cadre unicat folosește drona Dji Mini 2 de la F64, cu ajutorul căreia vezi lucrurile de la înălțime și ai o perspectivă impresionantă.

Reprezintă o opțiune potrivită pentru vacanțe, deoarece nu ocupă loc mult în bagaj, este ușoară și pliabilă, iar performanțele în utilizare sunt excelente: durată maximă de zbor 31 de minute, rezistență la nivel 5 de vânt, calitate video la rezoluție 4K, transmisie video până la 10 kilometri.

Respectă aceste recomandări și vei reuși să faci fotografii reușite în vacanțe, pe care să le păstrezi în albumul de familie și să le revezi de-a lungul anilor, ca să-ți amintești cu plăcere de cele mai frumoase clipe petrecute peste mări și țări sau la doi pași de casă.

Cele mai citite

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...

Vin ploile și scad temperaturile! Prognoza meteo pe regiuni, până pe 28 aprilie

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza de specialitate, valabilă până pe 28 aprilie 2024. Astfel, în perioada următoare, vremea...

Probleme pe aeroportul din Dubai. Zbourile au fost deviate

Aeroportul Internațional din Dubai a deviat temporar zborurile la sosire marți, 16 aprilie 2024, până la îmbunătățirea condițiilor meteorologice, au anunțat oficialii, adăugând că...
Ultima oră
Pe aceeași temă