12.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăLifestyleCum să împodobesc bradul de Crăciun – Tendințe la ornamente de brad...

Cum să împodobesc bradul de Crăciun – Tendințe la ornamente de brad 2020

Dacă renunți la ideea de a avea un brad natural, care este scump, se usucă rapid și contribuie la decimarea pădurilor, îți poți îndrepți atenția spre oferta de brazi Crăciun artificiali la un preț avantajos – mai ales dacă iei în calcul durata sa de viață.

Pentru acest Crăciun, au apărut diferite variante și modele de brazi artificiali, care diferă prin aspect, culoare, model, înălțime și anume:

– Brazi artificiali de lux care au denumiri speciale, precum brad Royal Lux, brad Nebraska, brad Toronto, brad Normandia

– Brazi artificiali de Crăciun gata împodobiți, care se pot cumpăra sau închiria

– Brad artificial cu ace 3D, brad artificial cu lumini LED, brad artificial nins cu ace care par acoperite cu zăpadă

– Brad artificial alb sau brad artificial verde, brazii ce pot fi și în alte culori – roșu, negru sau roz

– Brazii artificiali de Crăciun care sunt înalți, brazi artificiali 180 cm, 210 cm sau 240 cm.

În perioada sărbătorilor de iarnă poți profita de diverse promoții la decorațiuni și brazi artificiali Black Friday dacă răsfoiești cu atenția ofertele magazinelor online.

Un brad artificial este o alegere bună pentru că oferă o serie de avantaje, care nu apar la bradul natural:

– Este realizat din PE, un material de calitate care are rezistență în timp, este mai ferm decat PVC-ul, oferind un aspect mai placut. In acelasi timp materialul PE este mai maleabil, de aceea producatorii creaza ace 3D folosind PE. Aceste ace 3D imita la perfectie acele bradului natural.

– Are un aspect elegant, imită foarte bine bradul natural

– Este durabil, poate arăta ca nou chiar dacă este folosit 5-10 ani

– Este rezistent, stabil, are un suport din metal foarte robust, care vine la pachet și este inclus în preț

– Nu necesită întreținere, nu îi cad acele, ca la bradul natural, la care trebuie mereu să mături acele de pe covor.

Pentru, bradul artificial este o alegere ideală, datorită avantajelor prezentate și în plus, aspectul lui poate fi exact așa cum trebuie, mai ales dacă este împodobit cu decorațiunile care îți plac și instalațiile de lumini ce răspândesc misterul unor culori magice în jur.

Iată câteva decorațiuni potrivite pentru bradul de Crăciun:

Idei tradiționale pentru a împodobi bradul de Crăciun

Cele mai populare ornamente pentru bradul artificial Crăciun, sau pentru bradul natural, sunt:

– Globuri în diferite modele și culori, beteală, ghirlande, conuri, clopoței, bomboane pentru brad

– Jucării, fundițe colorate, decorațiuni Moș Crăciun, fructe uscate, felii de portocală uscate, nuci, castane învelite în staniol, ornamente din hârtie creponată în diferite culori

– Instalație brad cu lumini, cu Led-uri strălucitoare sau cu becuri colorate.

Alte lucruri pe care le poți atârna în bradul de Crăciun

În afară de globuri colorate și ornamente standard, poți folosi și lucruri de tip handmade, care arată grozav în brad. De exemplu, poți merge la un magazin unde se vând flori artificiale, pentru a cumpăra ramuri sau buchete de flori, pe care apoi le poți prinde frumos în pomul de Crăciun. De exemplu, câteva idei de flori artificiale ar fi:

Crăciunițe roșii și albe cu sclipici auriu sau argintiu

– Flori de bumbac albe, hortensii roz și mov

– Crini albi, sau bujori în diferite culori (albi, roz, roșii, lila).

În bradul de Crăciun se pot prinde globuri de diferite mărimi, dar și baloane colorate. Dacă se folosesc baloane, ele se pot fixa între ramurile bradului, astfel îi va crea acestuia un aspect și mai bogat.

Alte ornamente deosebit de frumoase sunt:

Păsările colorate care se folosesc ca decorațiuni și au clipsuri ce se pot prinde de crenguțele din brad (ex. pasăre colibri, cardinal roșu, bufniță albă)

Figurine din fetru în formă de păsări sau alte elemente din natură (ciupercuțe, fructe)

Animalele de pluș (ursuleț, iepuraș, ren, căprioară) ce apar și în povești

– Coronițe din crenguțe mici de brad cu diferite decorațiuni (boabe de măceșe, conuri de pin)

– Bijuterii fantezie sau gablonțuri, ghirlande din mărgele colorate și multe altele.

Ornamentele de brad pot fi găsite și la Târgurile de Crăciun, sau la diferite magazine și mall-uri din oraș. Din brad însă, nu trebuie să lipsească acele ornamente pe care oamenii le au deja în casă, care au o mulțime de amintiri atașate și care sunt considerate cele mai dragi sufletului lor. Ele pot fi suveniruri sau cadouri primite cu ani în urmă, pe vremea copilăriei.

Din categoria ornamentelor de brad tradiționale fac parte și acelea lucrate manual, care vor fi prețuite întotdeauna: din lemn, din mărgele, din elemente din natură. Fiecare are acasă măcar câteva ornamente de când erau mici și pe care le păstrează în cutii, pentru a le prinde în bradul de Crăciun în fiecare an. Foarte speciale sunt și ornamentele de tip suvenir, cumpărate în timpul vacanțelor: statuete mici din lemn, sticlă, ceramică sau alte materiale, îngerași, luna, soarele, stelele, etc. De Crăciun, unii oameni obișnuiesc să așeze astfel de suveniruri pe un platou decorativ auriu pe birou, sau pe un raft din biblioteca din casă. Decorațiunile și bradul aduc spiritul Crăciunului în casă!

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

TikTok Lite ar putea fi suspendat în Europa, spun autoritățile de reglementare din UE

O caracteristică cheie a noii aplicații TikTok, TikTok Lite, ar putea fi suspendată în Uniunea Europeană dacă oficialii companiei nu aduc argumente cu privire...
Ultima oră
Pe aceeași temă