6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleCum să organizezi o vacanță superbă cu buget mic? 5 ponturi de...

Cum să organizezi o vacanță superbă cu buget mic? 5 ponturi de la turiștii cu experiență!

Ce-i drept, cu toții ne dorim să vizităm cât mai multe locuri din lume, iar acest articol te va învăța cum să o faci cu cât mai puțini bani. Am pus laolaltă sfaturile mai multor turiști cu experiență, care ne-au spus că nu ai nevoie de o avere ca să ajungi să vezi toate destinațiile la care visezi, dacă ții cont de sfaturile pe care ți le-am pregătit mai jos. Care sunt pașii pentru a crea amintiri incredibile cu cât mai puțini bani?

Caută ofertele de tip early booking

Un proverb românesc spune că „omul gospodar își face iarna car și vara sanie”. Asta ar trebui să fie și abordarea ta, când vine vorba de planificarea următoarei tale vacanțe. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Majoritatea agențiilor de turism au oferte de tip early booking, adică înscrieri timpurii, deși cel mai ieftin ai ieși la final dacă ai organiza singur excursia. La o simplă căutare pe Google, vor apărea cele mai bune oferte de acest tip de care poți beneficia.

Dacă îți rezervi din timp detaliile următoarei tale vacanțe, poți avea reduceri mari nu numai la cazare, ci și la zboruri. Dacă cumperi biletele cu 60 de zile înainte de zborul propriu-zis, poți economisi până la 30% din prețul transportului cu avionul. Unde mai pui că unii operatori vin cu oferte și reduceri de până la 70%, deci abonează-te la newsletter-urile lor și prinde prețurile speciale!

 PONT: Biletele pentru zborurile din zilele de marți sunt cu 12% mai ieftine decât în alte zile ale săptămânii. Dacă alegi un zbor cu decolare după-amiază, mai economisești 8% din prețul biletului. Totuși ține cont de durata escalelor și de ora aterizării, prea mult timp petrecut în aeroport te poate obosi și îți adaugă cheltuieli suplimentare excursiei. Mai mult decât atât, o aterizare în mijlocul nopții îți poate reduce semnificativ opțiunile de transport către oraș, iar asta ar însemna să iei taxiul ceea ce în unele orașe poate însemna o notă de plată destul de mare la finalul cursei.

Cumpără abonamente pentru atracții și transport

Destinațiile mari din Europa pun la dispoziție bilete online cu o reducere foarte mare pentru transport și accesul la principalele atracții turistice, pe care e bine să le cumperi din țară. De exemplu, dacă vizitezi Londra, e bine să știi că poți economisi până la 40% din suma pe care ai plăti-o în mod normal pe intrarea la trei obiective turistice dacă îți cumperi un pass special pentru turiști. În loc să cumperi bilet de la intrarea fiecărei atracții și să plătești un preț întreg pentru fiecare dintre acestea, ia-ți online un card de acces, care nu numai că îți reduce considerabil cheltuielile, dar te și scutește de stat la cozi interminabile pentru accesul în muzee. Poți vedea London Eye, Madame Tussauds și Sea Life (un acvariu uriaș) cu doar 51 de lire sterline, în loc de 82, cât ar costa în mod normal.

O economie mare vei face și dacă îți iei un abonament la transportul public pentru câte zile urmează să stai în excursie, în loc să plătești pentru fiecare călătorie cu autobuzul, metroul sau tramvaiul pe care urmează să o faci.

PONT: Veștile bune nu se opresc aici, pentru că mai ai o posibilitate de a pune bani deoparte, în loc să îi cheltuiești pe transport, dacă alegi să vizitezi orașul pe care l-ai ales ca destinație de vacanță cu un autobuz de tip Hop On Hop Off, adică acele autobuze care opresc în punctele cheie care merită vizitate și care îți oferă, pe lângă un preț foarte bun, pentru 24, 48 sau 72 de ore, un ghid audio în mai multe limbi internaționale cu detalii despre obiectivele turistice pe care le întâlnești.

EXTRA PONT: Dacă mergi pe timp de vară într-un oraș european, poți închiria biciclete, SegWay-uri sau mini-motociclete, la prețuri avantajoase și pe care le poți lua și lăsa în foarte multe puncte din oraș. Astfel, poți avea un mare avantaj de a opri oriunde găsești ceva atractiv de vizitat.

Mănâncă în cameră
 

O vacanță ideală este cea care nu îți golește buzunarele, iar pentru asta mai trebuie să aplici un secret pe care toți cei care călătoresc des îl cunosc. Dacă ai o masă în cameră, poți alege să nu cheltuiești mulți bani pe restaurante, ci să mănânci în cameră, făcând cumpărăturile la un supermarket de unde își fac cumpărăturile și localnicii Dacă mori de curiozitate să guști un preparat autohton și să afli mai multe despre bucătăria locului în care ai ajuns, întreabă un localnic unde poți mânca ieftin și bun.

PONT: Ideal ar fi să alegi o cameră sau un apartament cochet de pe AirBnB, o platformă online care îți permite să stai în locuințele localnicilor. De cele mai multe ori, aceștia îți pun la dispoziție și o bucătărie sau o chicinetă, unde îți poți prepara micul dejun sau cina ca și cum ai fi acasă. Un alt avantaj al acestui tip de cazare mai este faptul că poți afla de la gazda ta unde.poți găsi piețe sau magazine accesibile ca preț. Te poți bucura în acest fel de delicii autentice la un preț corect.

 Nu cumpăra suveniruri
 

Da, ai citit bine. Asta nu înseamnă că nu te poți întoarce cu ceva pentru cei dragi din excursia ta. Doar că, în loc să apelezi la produsele de pe rafturile magazinelor care sunt, aproape în totalitate, fabricate în China, deci nu au nimic de-a face cu locul pe care tocmai l-ai vizitat, poți păstra acei bani pentru alte cheltuieli personale.

PONT: Întoarce-te acasă cu mici obiecte pe care le găsești în mod gratuit, cum ar fi scoici, dacă ai fost într-o destinație aproape de mare sau ocean, ori cu pietre în forme și culori speciale, dacă ai vizitat un oraș sau o stațiune montană, pe care poți scrie numele locului pe care l-ai văzut și anul în care ai făcut excursia. Poți lipi obiectul ales de un magnet și gata, poți oferi cel mai frumos suvenir personalizat și gratuit prietenilor ori membrilor familiei! Dacă totuși ți-ai creat o tradiție în a aduce acasă magneți cumpărați din locurile pe care le-ai vizitat, nu te opri în primul magazin, ci prospectează puțin piața, intrând în mai multe locuri unde se vând suveniruri. Nu lăsa această activitate pe ultima sută de metri, ca să nu îți amintești în aeroport de ea, unde, de obicei, prețurile suvenirurilor sunt de câteva ori mai mari decât în oraș.

EXTRA PONT: Dacă ai prins o super reducere la o viitoare călătorie, dar nu ai banii necesari atunci când trebuie să o cumperi, mai bine iei un credit de nevoi personale, rezervi oferta și te bucuri de discount. Sau dacă te pomenești în vacanță ca ai nevoie de niște bani în plus, folosește-ți cardul bancar și aplică pentru un împrumut online cu transfer direct în contul tău, iar în câteva minute vei avea banii și te vei putea bucura de o excursie așa cum ți-ai imaginat-o.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă