13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleCum să pregătești mașina pentru vânzare?

Cum să pregătești mașina pentru vânzare?

Mergi la spălătorie
Da, știm, este un pas evident. Însă trebuie evidențiat faptul că prima impresie e cea mai importantă atunci când încerci să vinzi un obiect. Cumpărătorul trebuie să aibă în fața lui la prima vedere o mașină strălucitor de curată. Până să ajungă să îi inspecteze interiorul, până să plece cu ea pentru un test drive, important este ca exteriorul să-i capteze atenția.

●     Spală mașina pentru a îndepărta toată murdăria.

●     Ia în considerare un polish profesional pentru a evidenția și mai mult culoarea caroseriei

●     Geamurile trebuie să strălucească atât la interior, cât și la exterior.

●     O atenție sporită trebuie acordată cauciucurilor și jantelor care, chiar dacă se murdăresc instantaneu, la prima privire trebuie să fie imaculate.

Gândește ca un cumpărător
Chiar dacă tu ești vânzătorul, gândește-te ce ar vrea potențialul cumpărător să vadă la mașina pe care i-o prezinți. Cumpărătorul va vrea, fără îndoială, să obțină cel mai bun preț posibil. Atâta vreme cât ai fost contactat, este clar că prețul inițial propus nu este unul exorbitant. Totuși, analizând atent mașina și punându-te în pantofii cumpărătorului, vei putea analiza, la rece, oferta ta.

●     Inspectează atent mașina din toate unghiurile. De la distanță, de aproape, din interior. Lasă la o parte nostalgiile sau preferințele personale și vezi obiectiv ce ar putea să-l atraga cel mai mult pe cumpărător, dar și ce ar putea să-i displacă.

●     Cu această ocazie, poți observa detalii și amănunte care nu ți-au captat atenția înainte. Eventuale zgârieturi, zone de caroserie puțin înfundate, mocheta tocită în interior, toate aceste mici detalii pot face diferența atunci când se negociază prețul final. Astfel ajungem la următorul punct.

Să repari sau să nu repari?
Decizia de a repara sau nu anumite probleme pe care le prezintă mașina o iei în funcție de mai multe aspecte:

●     Cât costă reparațiile?

●     Cât durează acestea?

●     Cât de complicate sunt?

Să repari micile zgârieturi sau să îndrepți caroseria poate conta enorm când semnezi actul de vânzare al mașinii. În cazul în care nu necesită un mare efort financiar și organizatoric, să prezinți o mașină imaculată la vânzare este foarte important. De asemenea, ia în considerare să-i faci o verificare mecanică și să cureți zona de sub capotă. O mașină atât de îngrijită și care merge ca unsă va face o impresie extraordinară în ochii cumpărătorului.

Pregătește interiorul pentru vizionare
Pentru că timpul ți-l petreci în interiorul mașinii, acesta trebuie să fie pregătit pentru a primi un om străin, care intra cu ochi critic.

●     Tapițeria scaunelor, tocurile ușilor și bordul trebuie să arate impecabil. La fel și mocheta mașinii și covorașele auto. O atenție aparte trebuie acordată locurilor înguste și mici în care, chiar dacă se ajunge greu să se curețe, murdăria tot se poate observa.

●     Odorizantul de mașină trebuie deschis cu cel puțin o săptămână înainte de vizionare. În așa fel, mirosul va fi unul plăcut și discret, care nu cauzează dureri de cap.

●     Îndepărtează din portbagaj orice obiect ar putea să-l facă să pară aglomerat, dar și care se poate rostogoli în timpul unui test drive. Pentru ca un portbagaj să se prezinte la adevărata lui valoare, investește într-o plasă de portbagaj, care poate să țină obiectele bine organizate la locul lor. De asemenea, este indicat să iei o tăviță de portbagaj nouă și potrivită acestuia. De exemplu, tăvița de portbagaj pentru Logan este accesibilă la preț și îi va arata cumpărătorului un portbagaj spațios și îngrijit.

●     Nu lăsa nimic în mașină. Așa cum atunci când vinzi telefonul acesta nu mai conține mesaje și poze personale, același lucru este valabil și pentru mașina ta. Lasă-l pe cumpărător să își creeze o imagine proprie despre mașina pe care i-o prezinți. Ca urmare, îndepărtează toate obiectele personale pentru a pregăti corespunzător mașina de vizionare.

●     Singurele lucruri care ar trebui să fie în mașină sunt manualul de utilizare și cartea de service. Aceasta din urmă trebuie să fie la zi pentru a-i putea arăta cumpărătorului că ai îngrijit mașina corespunzător.

 

O mașină curată și bine întreținută se va prezenta adevărata ei valoare. Astfel, fă toate aceste pregătiri din timp, fără grabă și garantat te vei îndrepta spre finalizarea vânzării cu șanse mari de a obține prețul cerut de tine.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă