15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyleCum sa-ti ajuti copilul sa-si faca temele cat mai bine si fara...

Cum sa-ti ajuti copilul sa-si faca temele cat mai bine si fara amanari

Dar aceste dificultati pot fi depasite, daca de la inceput parintii se implica, ii sunt alaturi celui mic atunci cand vine timpul temelor de facut acasa. Evident, asta nu inseamna ca parintii sa treaca in locul scolarului si sa ii faca ei temele in locul lui, ci sa il sustina si sa il sfatuiasca in mod constant. Pentru ca prea putini sunt copii care, fara indrumarea si explicatiile parintilor, vor trece cu multa incantare si din proprie initiativa la teme si le vor prefera in locul jocului.

Astfel, parintii trebuie sa se preocupe sa ii asigure celui mic un spatiu adevcat desfasurarii temelor acasa si sa il invete pe copil sa lucreze organizat si ordonat, astfel incat lectiile sa nu se transforme intr-o corvoada. In acest sens este extrem de utila o tabla magnetica in camera copilului, pe care cel mic isi va putea trasa sarcinile pe care le are de indeplinit in acea zi.

De asemenea, este important ca micul scolar sa inteleaga de la parinti cat este de important sa isi faca lectiile la timp, fara amanari si fara a trage de timp. Si pentru a invinge procrastinarea, fenomen constatat si la copii, atunci cand vine vorba de sarcinile de la scoala pe care le au de indeplinit, un rol important este stabilirea unui interval de timp, acelasi pe care sa il respecte zilnic, destinat temelor.

Intervalul de timp alocat lectiilor trebuie ales in functie de preferinta copilului, fie dupa masa de pranz, dupa sau inainte de somnul de la amiaza, dupa o partida de joaca, dupa o plimbare etc, astfel incat copilul sa se simta odihnit si apt pentru a-si indeplini linistit sarcinile de la scoala.

De asemenea, o camera aerisita, luminoasa, cu un birou dotat cu tot ce are nevoie pentru lectii, fara galagie in jur, fara factori perturbatori precum muzica, televizor deschis etc pot contribui la o atmosfera optima astfel incat copilul sa se concentreze pe rezolvarea sarcinilor sale de scolar.

La final, verificarea de catre parinti a modului cum copilul a reusit sa-si faca temele, eventuale corecturi acolo unde este cazul, alaturi de sprijinul lor oferit ori de cate ori cel mic il solicita sunt alte aspect importante care il ajuta pe cel mic sa inteleaga importanta indeplinirii la timp a acestor sarcini scolare. Iar munca depusa de copil trebuie apreciata de parinti, prin laude si recompense, pentru a-l motiva constant.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Vizită importantă la București. Comisarul european pentru parteneriate internaționale vine în România

Vizita comisarului european pentru parteneriate internaționale, Jutta Urpilainen, la București în perioada 24-25 aprilie, marchează un moment important în dialogul dintre Uniunea Europeană și...

Doi jucători din Premier League, în vârstă de 19 ani fiecare, arestați pentru viol

Premier League este fără îndoială unul dintre cele mai prestigioase și urmărite campionate de fotbal din întreaga lume, însă, în ciuda renumelui său și...
Ultima oră
Pe aceeași temă