11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestylePIATRAONLINE: Cum şi unde găsiţi soluţiile de amenajare cu piatră naturală

PIATRAONLINE: Cum şi unde găsiţi soluţiile de amenajare cu piatră naturală

Piatra naturală, un material folosit în construcţii încă din Antichitate datorită rezistenţei sale,   câştigă teren, amenajările cu diverse variante ale acestui material devenind din ce în ce mai frecvente în ultimii ani extinzându-se cu succes şi la interior

R.L.: Cum a fost folosită piatra naturală în construcţia şi amenajarea caselor şi care sunt trendurile actuale?

Mariana Constantinescu-Brădescu: Piatra s-a folosit la construirea caselor, ca soluţie pentru faţade, fundaţii, garduri, terase, pavaje alei etc. Există şi exemple de case ridicate în totalitate din piatră, în zonele mediteraneene, de exemplu, ce asigură răcoare la interior în sezoanele călduroase.

Fiind foarte versatilă există numeroase soluţii atât pentru amenajările exterioare, cât şi pentru orice funcţiune a locuinţei, atât pentru segmentul de lux, cât şi pentru segmentul economic şi de aceea poate fi prezentă cu efect maxim în zonele statement, dar şi pe pereţi, ca accent – în bucătărie, living, hol, dormitor sau baie –, în interioarele contemporane.

Astfel, plăcile de travertin cu forme inedite este foarte uşor de integrat în spaţiile cu note mediteraneene în timp ce marmura devine un statement, un material-vedetă în amenajările ieşite din tipare, indiferent dacă se regăseşte la nivelul pardoselii, al pereţilor sau al mobilierului. Dacă în trecut era un accesoriu de lux, acum au început să apară tehnologii pentru a prelucra marmura în forme ultra subţiri, deosebite şi complexe.În acelaşi timp, preferinţele legate de mozaicurile de piatră se îndreaptă în special spre variantele de lux.

 Ce recomandări puteţi oferi celor care îşi amenajează locuinţa?

 O locuinţă (casă sau apartament) poate fi înfrumuseţată substanţial cu ajutorul unor piese special realizate din piatră naturală, precum: lavoare din plăci de marmură de dimensiuni mari, care adaugă bucătăriei o notă fresh; trepte şi contratrepte din piatră naturală, care au un aspect masiv şi luxos; pereţi interiori din onix sau marmură, care pot deveni centrul de interes al spaţiului; glafuri de tip casetă, care încadrează întreaga fereastră; blaturi de bucătărie sau baie, care pot fi decupate pentru plită sau chiuvetă.

O noutate asupra căreia doriţi să atrageţi atenţia în mod deosebit?

În cadrul tendinţelor de ultimă generaţie, una dintre cele mai moderne soluţii de decor este ardezia flexibilă SKIN, o piatră flexibilă, cu aspect unic şi natural. Disponibilă în diverse nuanţe, aceasta îşi face loc cu uşurinţă în orice spaţiu din casă, fiind un produs inovator pentru finisarea căminului.  Este un material care se prezintă de cele mai multe ori în straturi de piatră, asemenea unor fâșii de diferite nuanțe, de la maro la verde albastru.

Ardezie Nero-Natur

Principalele sale caracteristici sunt flexibilitatea cu care poate fi aplicată pe suprafeţe atipice, neregulate (inclusiv îmbrăcarea diferitelor obiecte de mobilier) şi rezistenţa mare la schimbare, la razele UV şi la apă. Poate fi folosită atât în placările interioare cât și în exterior (faţade, garduri), până la acoperișuri sau pavaje, într-o varietate surprinzătoare de culori: roșu terracotta, verde, maro/ciocolatiu.

 Unde şi cum pot vedea şi achiziţiona astfel de soluţii doritorii care îşi amenajează sau renovează casa?

Pavilionul expoziţional PIATRAONLINE din Bucureşti, Aleea Teişani nr. 137A, de curând inaugurat este dedicat pietrei naturale fiind cel mai mare din Europa şi primul de acest fel din România. Ineditul showroom exterior se întinde pe o suprafata de 800 mp şi ofera vizitatorilor un număr de peste 300 de produse din cele mai diverse: marmură, granit, travertin, ardezie, limestone, quartit, ardezie flexibilă, toate având nenumărate finisaje si dimensiuni.

Aici, vizitatorii se pot plimba printre pietre naturale practic expuse, descoperind totodată şi diferite propuneri de montaj. Pavilionul în ansamblul său seamănă foarte mult cu o galerie de artă, frumos şi pragmatic organizată, amenajată cu vegetatie, mobiler si elemente de décor în deplină aromonie cu piatra naturală.

Exista zone tematice care vor ajuta vizitatorii să înţeleagă şi mai bine varietatea şi potenţialul uriaş al pietrei naturale. De exemplu, în zona rustică avem un gratar si un cuptor, amândouă funcţionale; un pic mai departe descoperim două canapele din marmură; perimetrul mediteraneean ne oferă o mare varietate de pietre pentru construirea de gabioane – consacrate deja şi la noi în ţară în cadrul amenajărilor exterioare. Pe de altă parte, plăcilor terrazzo li se atribuie unul dintre cele mai generoase spaţii, avându-se în vedere apetitul tot mai mare al românilor pentru tipul acesta de produs. După cum se ştie, plăcile terrazzo sunt utilizate cu succes atât în amenajarile interioare, cât şi în cele exterioare, vertical şi orizontal, remarcându-se în decorarea bucătăriilor, băilor, dar şi în placări din restaurante, hoteluri sau pensiuni etc.

La ce mai doriţi să atrageţi în special atenţia potenţialilor clienţi?

Modelele plăcilor terrrazzo, de inspiraţie columbiana, expuse aici au fost făcute special pentru piaţa românească de amenajari fiind comercializate în exclusivitate de PIATRAONLINE. O altă colecţie care va atrage cu siguranţă atenţia este cea a blaturilor pentru baie si bucătărie. Acestea – realizate din marmură, granit, travertin şi limestone, se vor decoperi cu uşurinţă pe una dintre laturile pavilionului, într-un aranjament inedit, prin care se va putea admira într-un mod accesibil venatura fiecărui material în parte. Blaturile au dimensiuni care se potrivesc multor interioare de bucătării sau de băi, ceea ce inseamnă ca se pot achiziţiona direct din depozit, chiar în ziua în care se face comanda.

 

 Cum şi când aţi intrat pe piaţa de piatră naturală?

PIATRAONLINE este primul magazin online de piatra naturala, aparut pe piata intr-o perioada in care oamenii nu erau nici obisnuiti, nici pregatiti sa faca cumparaturi in mediul online, mai ales in acest sector de activitate. Cu toate acestea, au trecut peste 10 ani de atunci si perspectivele in materie de amenajari si constructii s-au schimbat foarte mult.

Cum aţi evoluat şi cum aţi dezvoltat proiectul?

În 2017 a apărut Pavilionul PIATRAONLINE cel mai mare din Europa si singurul din Bucuresti – o continuitate a showroom-ului interior  care se aseamana cu o galerie de arta. Pentru ca noi credem ca putem genera inspiratie prin lucrurile pe care le facem, am ales sa pasim catre un alt nivel si sa transformam locul intr-un muzeu al simturilor, mai degraba, in care piatra este principalul actant – natura este creatorul iar piatra creatia pura. Cei care ne pasesc pragul, vor putea trai o dubla experienta –  redescoperirea frumuseţii pietrei naturale si posibilitatea de a-si alege materialele intr-un spatiu creativ si intr-un mod cat mai placut. Ineditul showroom exterior se intinde pe o suprafata de 800 mp si ofera vizitatorilor un numar de peste 300 de produse din cele mai diverse: marmura, granit, travertin, ardezie, limestone, quartit, ardezie flexibila, toate avand nenumarate finisaje si dimensiuni.

Să fii diferit este o provocare in fiecare zi, insa nu imposibil.  Un an mai tarziu, in 2018, continuam sa evoluam si sa ducem povestea si mai departe. Dezvoltarea este pentru noi un pas obligatoriu care ne ajută să fim mai aproape de clientii nostri si sa raspundem nevoilor din fiecare proiect. Dincolo de upgrade-ul estetic pe care il aducem showroom-ului, continuam să ne marim gama de piatra naturala, de la cele mai exotice texturi până la cele mai îndrăzneţe culori.

Credem ca am reusit sa construim in acesti ani mai mult decat un simplu showroom in care expunem tipurile de piatra, ne-am dorit sa evoluam, sa fim cei mai buni in domeniu si sa integram pasiunea noastră pentru piatra naturală în cât mai multe proiecte si concepte.

 

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă