13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleCum va arăta noua monedă aniversară, emisă în cinstea reginei Elisabeta a...

Cum va arăta noua monedă aniversară, emisă în cinstea reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta este la doar câteva luni distanță de o zi de naștere importantă – iar Royal Mint, cei care produc monezile în Marea Britanie, sărbătoresc deja!

 

Astfel au dezvăluite cinci noi monede comemorative pentru 2021, inclusiv o monedă de 5 lire sterline pentru a marca cea de-a 95-a aniversare a monarhului în aprilie. Emiterea unei monede de 5 lire sterline este de obicei rezervată pentru ocazii regale speciale.

Moneda prezintă cifrul regal „EIIR” și cuvintele „inima mea și devotamentul meu”, care fac referire la o parte a transmisiunii sale iconice de Crăciun din 1957, prima care a fost televizată.

 

 

 

„Pe vremuri, monarhul își conducea soldații pe câmpul de luptă, iar conducerea sa era în permanență strânsă și personală. Astăzi, lucrurile stau foarte diferit”, a spus ea în discurs. „Nu pot să te conduc în luptă, nu-ți dau legi și nu administrez justiție, dar pot face altceva, îți pot da inima și devotamentul meu față de aceste insule vechi și tuturor popoarelor frăției noastre”.

Au fost anunțate și alte patru monede comemorative, inclusiv o monedă de 2 GBP pentru a sărbători 250 de ani de la nașterea romancierului scoțian Sir Walter Scott și o altă monedă de 2 GBP pentru a marca 75 de ani de la moartea autorului H.G. Wells.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Royal Mint (@royalmintuk)

În timpul domniei reginei Elisabeta care a început în 1952, monedele circulante ale Regatului Unit au prezentat cinci portrete diferite ale monarhului.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...
Ultima oră
Pe aceeași temă