12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăLifestyleDaikin România a plantat mii de copaci pentru un viitor cu aer...

Daikin România a plantat mii de copaci pentru un viitor cu aer mai curat

Urmărind sloganul „Noi plantăm copaci, tu colecționezi aer curat”, Daikin România a făcut încă un pas spre redobândirea echilibrului naturii prin programul de responsabilitate socială „Plantăm Aer”, contribuind cu peste 6,000 de puieți forestieri la împădurirea mai multor terenuri din țară. Pentru al doilea an consecutiv, compania a susținut financiar inițiativa Plantăm fapte bune în România și s-a alăturat cu echipe de voluntari la acțiunile de plantare desfășurate în luna noiembrie.

„Programul «Plantăm Aer» și acțiunile de împădurire desfășurate în cadrul acestuia au fost o ocazie minunată de a afla că suntem înconjurați de o mulțime de oameni pasionați de natură și de aer curat, dornici să schimbe lucrurile în bine și să contribuie la un viitor mai frumos al generațiilor următoare. Implicarea, entuziasmul și dedicarea celor prezenți la plantare, a colegilor și partenerilor noștri, precum și a celor care ne-au susținut prin sutele de mesaje împărtășite pe platforma www.plantamaer.ro confirmă succesul programului și ne motivează să continuăm eforturile de îmbunătățire a calității aerului din România.

Suntem bucuroși că suntem partenerii inițiativei Plantăm fapte bune în România și anul acesta și că prin pasiunea comună pentru mediul înconjurător contribuim la misiunea lor dificilă. Vom continua să ne implicăm în demersurile de împădurire și în 2019, mai ales că o parte din acțiunile de plantare programate pentru luna aceasta au fost amânate din cauza lipsei precipitațiilor”, a declarat Daniel Vasile, Managing Director Daikin România.

O parte din puieții plantați de Daikin România în acțiunile desfășurate la nivel național au prins rădăcini pe terenurile din Popești-Leordeni, județul Ilfov. Peste 50 de voluntari ai companiei, printre care angajați, parteneri, colaboratori și oameni din presă, au plantat sâmbătă, 10 noiembrie, în medie 25 de puieți forestieri de stejar roșu, frasin, ulm și tei, pe o suprafață de 2.000 mp. Prin efortul comun a mai multor organizații și companii, s-au plantat pe aceste terenuri peste 10.000 de puieți.

Alți zeci de voluntari Daikin s-au alăturat inițiativei «Plantăm Aer» și împreună cu echipele Plantăm fapte bune în România au ajutat la reducerea poluării și la creșterea suprafețelor verzi din alte localități din țară unde s-au desfășurat acțiuni de împădurire, prin plantarea de puieți pe terenuri fără vegetație forestieră și predispuse sau afectate de diferite procese de degradare.

„Parteneriatul cu Daikin devine încet dar sigur una dintre cele mai reușite colaborări, nu doar în ceea ce privește investiția în proiect – sprijin financiar și participare cu voluntari, ci și prin capitalul de imagine pe care îl aduce proiectului nostru. «Plantăm Aer» nu este doar un proiect de marketing, este o poveste frumoasă și suntem mândri că facem parte din ea”, a declarat Simona Camburu, Coordonator Fundraising Plantăm fapte bune în România.

Programul «Plantăm Aer» nu se încheie aici, ci continuă cu misiunea de a crește gradul de conștientizare și de replicare a bunelor exemple în ceea ce privește protejarea mediului, precum și de a consolida comunitatea formată din iubitorii de natură. De altfel, strategia Daikin pentru 2019 vizează continuarea și extinderea programelor de responsabilitate socială, acoperind atât nevoile mediului înconjurător, cât și alte sectoare, precum educație sau sănătate. 

 

Despre Daikin

Cu o experiență de peste 90 de ani în proiectarea și fabricarea de tehnologii de încălzire și răcire, Daikin este lider de piață în tehnologia pompelor de căldură, fiind renumit pentru abordarea sa inovatoare în ceea ce privește dezvoltarea de produse, precum și pentru calitatea de neegalat și versatilitatea soluțiilor sale integrate.

În Europa, compania are aproximativ 6950 de angajați şi mai multe fabrici de producție cu sediul în Belgia, Republica Cehă, , Germania, Italia, Turcia și Marea Britanie. Daikin este pe piața din România din 1994, având în prezent 42 de angajați și o rețea complexă de distribuitori, axați pe soluții comerciale, industriale și rezidențiale.

www.daikin.ro

Cele mai citite

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

ANAF a publicat noile reglementări pentru închiriere sau subînchiriere a bunurilor mobile și imobile

ANAF a publicat miercuri Ghidul dedicat persoanelor fizice care realizează venituri din închirierea de bunuri mobile și imobile. Potrivit sursei citate, contribuabilii care obțin venituri...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă