Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

De câte ori a fost sesizată poliția la UNTOLD

De câte ori a fost sesizată poliția la UNTOLD

Pe parcursul celor patru zile ale Untold forţele de ordine au aplicat, în total, 143 de sancţiuni contravenţionale şi au înregistrat 145 de de sesizări privind săvârşirea unor fapte penale.

Mihai Cernea 0 comentarii

Potrivit unui comunicat transmis luni Agerpres, cele 143 de sancţiuni contravenţionale aplicate de forţele de jandarmerie şi poliţie, împreună cu alte instituţii competente, au atins valoarea de 78.023 de lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Cluj, Traian Morar, sesizările privind săvârşirea unor fapte penale se referă la înşelăciuni în legătură cu vânzarea unor bilete la Untold sau înşelăciuni care au avut ca obiect închirierea unui apartament pe durata festivalului, precum şi suspiciunea de deţinere de substanţe cu efect halucinogen.

În toate cazurile, cercetările se fac sub coordonarea unităţilor de Parchet competente.

În domeniul situaţiilor de urgenţă şi al asistenţei medicale, salvatorii au acordat prim ajutor calificat pentru 1.639 de persoane, care au semnalat probleme medicale, iar 39 dintre acestea au fost transportate la unităţi spitaliceşti.

Comparativ cu ediţia 2017 a festivalului, numărul solicitărilor medicale a înregistrat o uşoară scădere de 6%.

„După închiderea festivalului UNTOLD ediţia a IV-a, care s-a desfăşurat în municipiul Cluj-Napoca, în perioada 2-5 august 2018, nu au fost raportate incidente majore de natură să afecteze grav liniştea şi ordinea publică. Pentru siguranţa celor peste 300 de mii de participanţi la acest eveniment, estimaţi de către organizator, Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, având în sprijin efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Târgu Mureş, alături de celelalte structuri ale M.A.I, a luat măsuri specifice de instituire a unor dispozitive preventive şi reactive, prin acţiuni de patrulare, observare, supraveghere şi la nevoie, de intervenţie, atât în proximitatea locului de desfăşurare a evenimentului, cât şi pe traseele care converg către locaţia evenimentului”, se arată în comunicatul citat.

Asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică a implicat peste 1.200 de jandarmi, poliţişti, pompieri, personal medical şi efective ale altor structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

Comentarii

loading...