14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleDe ce ai alege un cos fum inox? Toate detaliile care te...

De ce ai alege un cos fum inox? Toate detaliile care te intereseaza

Construirea unei case noi de la zero este o munca dificila care cere o rabdare de fier. Alegerea unui semineu ce se potriveste cu design-ul casei tale este un pas important, insa misiunea ta nu se incheie aici. Pentru a putea evacua in siguranta toate gazele arse care se produc, orice semineu are nevoie si de un cos fum inox, modern si durabil.

Detalii cu privire la cosurile de fum

Dupa cum am mentionat, cosul de fum este un element esential al semineului. Prin acest cos se pot elimina in siguranta gazele arse, astfel ca trebuie neaparat sa fie perfect etans si durabil in timp. Trebuie sa acorzi atentie companiei la care apelezi, deoarece unele firme, depinzand si de cosul de fum ales, ofera o garantie de pana la 30 de ani. Pentru ca un cos de fum sa functioneze corect o perioada atat de indelungata, este nevoie doar de indeplinirea unei conditii: sa fie curatat ocazional si folosit in conditii optime.

Ce tipuri de cosuri de fum exista?

Pe piata exista o gama lvariata de produse atunci cand vine vorba de un cosurile de fum. Poti alege dintre un cos de fum din ceramice, cos fum inox sau cosuri de fum traditionale, din caramida. Care este tipul ideal pentru casa ta? Acest lucru depinde de specificatiile producatorului la care apelezi, de ce anume doresti sa racordezi (daca va fi un semineu, o centrala termica sau o soba) si ce anume vei folosi pe post de combustibil (lichid, gazos sau solid).

Care este recomandare profesionistilor?

Inca de zeci de ani, profesionistii in domeniu recomanda montarea unui cos fum inox, din mai multe motive. Invelisul din hotel inoxidabil cu care este prevazut un cos fum inox are un rol esential cand vine vorba de mortar lipsa sau poate chiar si anumite piese crapate din interiorul cosurilor ce nu sunt prevazute cu o captuseala. Insa, aceasta lipsa poate duce in timp la inflitrarea gazelor nedorite in casa ta. Astfel, montand aceasta izolatie in jurul captuselii, acest risc scade considerabil.

Alegerea unui cos fum inox este varianta cea mai buna si pentru cosul propriu zis. Avand in vedere garnitura din otel inoxidabil, fumul si gazele nedorite pot sa paraseasca hornul tau in siguranta, fara a avea un efect nociv asupra zidariei propriu zise a cosului.

Un alt avantaj important al unui cos fum inox este reprezentat de garnitura din otel inoxidabil care te ajuta sa focusezi intreaga energie pe crearea focului, mai degraba decat pe mentinerea liniei cosului de fum. Un alt plus este ca aceste garnituri sunt extrem de usor de instalat si sunt mult mai facile de curatat.

Ideea de baza ramane ca trebuie neaparat sa apelezi aici la profesionisti, pentru a avea un cos fum inox cat mai sigur instalat in casa ta. O astfel de companie cu vechime pe piata si un numar mare de clienti satisfacuti este seminee-expert.ro. Pune pe primul plan siguranta casei si a familiei tale si apeleaza la experti in domeniu!

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...
Ultima oră
Pe aceeași temă