4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăLifestyleDe ce ai nevoie ca sa fii un sofer ca la carte?

De ce ai nevoie ca sa fii un sofer ca la carte?

Azi, in aceasta societate care e din ce in ce mai dependenta de mobilitate, sa stii sa conduci o masina inseamna pentru posesorul de carnet de sofer o multime de avantaje.

Totul lucrurile incep sa se construiasca din momentul in care alegi scoala de soferi si instructorul auto. E foarte important sa optezi pentru o scoala acreditata si care are multe review-uri pozitive. Acum cu ajutorul social media totul e mult mai transparent. Nu urmari doar site-urile scolilor auto ci cauta sa vezi si activitatea lor de pe pagina de Facebook si modul in care gestioneaza relatia cu clientii.

Ce abilitati, ce skill-uri trebuie sa detina un sofer la inceput de drum?

Printre cele mai semnificative abilitati pe care trebuie sa le aiba orice sofer se numara atentia distributiva, inteligenta structurata si capacitatea de a realiza multiple actiuni in aceeasi unitate de timp si spatiu (sa fie atent la oglinzile retrovizoare dar si la volan si directie, daca circula spre o destinatie necunoscuta sa fie capabil sa urmareasca GPS-ul dar si traficul).

Si asta nu e tot. La fel de importanta este intuitia si capacitatea de a anticipa comportamentul celorlalti soferi pentru a evita accidentele sau ciocnirile, practic sa simta masina si sa o cunoasca foarte bine, sa stie cum si cand sa puna frana, sa inteleaga diferitele medii de rulaj, pentru ca intr-un fel conduci o masina pe carosabil umed, pe macadam, pe nisip, pe ciment, pe drum neasfaltat sau pe zapada.

Aceste atributii sunt intarite de experienta care se capata in urma anilor de conducere a unui instructor auto bun. Nu orice scoala de soferi poate sa puna la dispozitia clientilor sai un instructor care sa impartaseasca din experienta sa, asa ca e foarte important sa mergeti pe recomandari pe care sa le puteti verifica decat pe oferte de pret.

Inainte sa conduci, ai nevoie de site-ul i-drpciv.ro

Asa cum o scoala de soferi trebuie sa o alegi dupa acreditari, recomandari, flota de masini si modul in care acestea sunt intretinute, cand vine vorba de chestionare auto 2019 pentru scoala de soferi e bine sa alegi o platforma complexa care poate sa iti ofere un plus valoare atunci cand vorbim de knowledge.

E ok sa mai citesti legislatie, sa citesti diferite carti, dar daca vrei performanta si feedback rapid alegi site-ul i-drpciv.ro. Aici ai avantajul ca afli raspunsul instant la provocarile tale si gasesti pe site si alte lucruri relevante pentru bagajul tau de cunostinte. In plus, site-ul e usor de navigat si are mai multe sectiuni utile: Chestionare auto, Noul Cod Rutier, Scoala de Soferi, Chestionare ARR.

Sper ca te-au ajutat aceste informatii si sper sa ne vedem in trafic!

 

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă