15.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăLifestyleDe ce este bine sa purtam verigheta

De ce este bine sa purtam verigheta

Ai fost invitat(a) la cateva nunti in ultima vreme. Nuntile sunt printre cele mai frumoase evenimente sociale; reprezinta un moment foarte important din viata unui cuplu. Sau poate ai fost domnisoara de onoare ori cavaler de onoare si ai contribuit la alegerea verighetelor. Verighetele, alaturi de rochie, reprezinta o parte foarte importanta a ceremonialului nuntii. Preotul explica in timpul ceremoniei de casatorie ce simbolizeaza verigheta si ii priveste pe miri cu admiratie cum isi ofera verigheta unul celuilalt, cu promisiunea ca nu o vor da niciodata jos.

Este trist ca, totusi, multe cupluri dau jos verigheta de pe deget la putin timp dupa. Uneori motivele sunt de natura practica: sanatatea pielii mainii sau conditiile de munca ce nu favorizeaza purtarea de bijuterii cu diamante sau alte bijuterii pretioase. Insa, de cele mai multe ori, persoana pur si simplu prefera sa nu poarte verigheta si inventeaza tot felul de motive pentru care verigheta nu este chiar atat de importanta sau obligatorie.

Insa verigheta are semnificatii mult mai mari decat se vede la suprafata.

Iata cateva dintre ele:

– Verigheta iti reaminteste in fiecare zi ca oricare decizie pe care o iei il va afecta si pe partenerul tau/ partenera ta. Verigheta este un simbol tangibil al locului permanent pe care sotul/ sotia ta il ocupa in inima, programul zilnic si fiecare aspect al vietii. Din momentul in care ai spus “Da!”, fiecare parte a vietii tale este conectata cu cea a sotului/ sotiei. Sunteti un tot unitar, asa cum zice Biblia. Tot ceea ce faci cu timpul, cuvintele, banii etc va avea un impact asupra lui/ al ei intr-un fel sau altul, ceea ce face din verigheta un element de reamintire ca tot ceea ce intra in contact cu tine va atinge si casnicia.

– Verigheta este un simbol al respectului fata de partenerul/ partenera ta.
Respectul din cadrul unei casnicii se masoara nu numai prin cuvintele pe care le rostim. Cel mai adesea, gesturile si actiunile discrete spun cele mai multe despre noi. Respectul din cadrul unei casnicii se comunica in mod constant (avand in vedere ca orice casnicie este o relatie constanta). Verigheta este un mod simplu de a comunica acest respect, mai ales ca partenerul/ partenera iti cere sa o porti sau iti spune ca este importanta pentru el/ ea. Daca partenerul/ partenera iti cere sa porti verigheta si nu-i respecti dorinta, atunci gestul tau comunica lipsa de respect si nepasare fata de sentimentele lui/ ei.

– Daca ai copii, verigheta este un simbol vizibil prin care ei inteleg importanta casniciei. Una dintre cele mai importante lectii pe care ii poti invata pe copii este cum arata o casatorie. Poti avea genul ala de casnicie care sa-i faca pe copiii tai (sau altii care ajung sa va cunoasca) sa vrea sa se casatoreasca intr-o zi. Arata-le copiilor frumusetea care se creeaza cand un sot si o sotie sunt conectati unul cu celalalt, atat in spatiul public cat si privat. Acest lucru necesita mult mai multa munca decat purtarea verighetei, insa ea se observa prima si ofera ocazii pentru a discuta motivul pentru care este purtata si ce anume reprezinta.

In realitate, nu exista niciun motiv solid pentru care verigheta sa  nu fie purtata. Cu exceptia catorva situatii de natura practica in care este vorba pur si simplu de preferinta, de ce sa nu porti zilnic verigheta? Ea ajuta in multe feluri la sustinerea casniciei si nu are niciun efect secundar. In plus, verighetele sunt mult mai rezistente decat credem noi.

 

Cele mai citite

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă