25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăLifestyleDe ce sa alegi parchet laminat pentru casa ta

De ce sa alegi parchet laminat pentru casa ta

Alegerea unui parchet nou nu este o sarcina usoara. Optiunile sunt aproape nelimitate in ziua de astazi si fiecare tip de parchet vine cu propriile argumente pro si contra. Parchetul laminat este cea mai populara alegere, deoarece combina aspectul autentic al lemnului cu multe avantaje practice si un pret excelent. Parchetul laminat este disponibil intr-o varietate de culori diferite, de la replici de pardoseli din lemn tare de esenta exotica, la un finisaj mai alb, contemporan si chiar un aspect de lemn gri, rustic.

Parchetul laminat este format din patru straturi. Baza podelei este realizata dintr-un panou HDF extrem de puternic, stabil si rezistent la umiditate. Stratul de suport garanteaza ca centrul placii de parchet ramane ferm si nu-si modifica forma. In partea superioara a panoului HDF se afla panoul de decor: o imagine de inalta rezolutie cu scanduri sau placi de lemn autentice, care este simulata pana la cele mai mici detalii. Stratul de decor este finisat cu rasina si consolidat cu un strat superior transparent, rezistent la uzura, pentru a oferi protectia ideala pentru podea. Datorita acestei constructii unice, parchetul laminat ofera cateva avantaje practice.

 

Potrivit pentru fiecare camera
Parchetul laminat poate fi utilizat in orice incapere. Chiar si pentru bucatarii si bai exista parchet laminat rezistent la apa si umezeala. Suprafata antistatica si sistemul de clic impiedica colectarea prafului si murdariei intre scanduri, ceea ce este o caracteristica ideala pentru camerele copiilor. Alegand produsul potrivit, poti folosi parchet laminat chiar si pentru camerele cu incalzire in pardoseala.

 

Extrem de rezistent
Parchetul laminat este extrem de rezistent si durabil si poate fi folosit si in salile mari de restaurante sau de sport, asa cum este prezentat aici. Pardoselile moderne din parchet laminat sunt atat de rezistente incat sunt folosite pe scara larga in locuri publice cu trafic ridicat, cum ar fi magazine si aeroporturi. Parchetul laminat este capabil sa faca fata zgarieturilor, jucariilor din plastic ale copiilor, tocurilor stiletto sau obiectelor grele. Stratul protector al parchetului laminat il ajuta sa-si pastreze culoarea originala pentru mult timp, chiar si atunci cand este expus la lumina soarelui.

 

Usor de intretinut
Datorita stratului superior de protectie, parchetul laminat este foarte usor de curatat si intretinut. Murdaria nu poate patrunde in lemn si o curatare obisnuita cu un mop si o solutie speciala pentru parchet va fi suficienta pentru a pastra podeaua in stare perfecta pentru multi ani. In plus, multe modele de parchet laminat au suprafata antistatica, ceea ce inseamna ca va fi mai putina depunere de praf.

 

Usor de montat
In functie de modelul pe care il alegi, ai posibilitatea de a monta un parchet laminat simplu si rapid, fara lipici sau alte materiale. Spre deosebire de alte tipuri de parchet, cel laminat se monteaza foarte usor prin sistemul clic. Chiar si placile lungi de parchet se asambleaza foarte simplu si se imbina perfect fara a lasa spatiu intre ele.

Cele mai citite

Guvernanții lasă suedezii să taie nestingheriți pădurile valoroase ale României. 50 de acțiuni ale IKEA, bănuite de ilegalitate. FOTO

Un nou raport realizat de Agent Green și Bruno Manser Fonds (BMF) în pădurile României. Cel mai mare proprietar privat de pădure din țara...

Tapetul din living: Sfaturi utile pentru alegere și îngrijire

Livingul este spațiul în care petrecem o bună parte din timpul liber de acasă, fie că o facem pentru a ne relaxa sau pentru...

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...
Ultima oră
Pe aceeași temă