15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleDe ce să alegi WPC ca înlocuitor al lemnului clasic

De ce să alegi WPC ca înlocuitor al lemnului clasic

De ce ar trebui să alegi profilele WPC și ce le recomandă pe acestea? Iată câteva motive care cu siguranță te vor convinge să le alegi pentru casa și grădina ta.

Ce este WPC?

WPC este acronimul de la Wood Plastic Composite și reprezintă un tip de lemn compozit. Acest lucru înseamnă că materialul are aspectul lemnului, însă are caracteristici superioare acestuia. WPC este un material care are în compoziție un amestec realizat din elemente lemnoase de mici dimensiuni și rășină.

Profilele WPC pot fi folosite pentru un număr mare de aplicații, în general exterioare. Poți realiza un gard wpc sau o acoperire pentru terasă, iar rezultatele se concretizează în suprafețe ușor de curățat, cu un nivel estetic superior.

Care sunt avantajele profilelor WPC?

Profilele WPC aduc deopotrivă avantaje la nivel estetic, dar și funcțional, fiind în mod cert mult mai ușor de utilizat decât lemnul clasic. Dacă privim comparativ, vom constata ca lemnul compozit oferă următoarele avantaje:

Rezistență și durabilitate crescute

Față de lemnul clasic, care necesită operațiuni multiple în ceea ce privește mentenanța, lemnul compozit își păstrează caracteristicile în timp. Rezistența este dată de sistemele de asamblare, dar și de suprafețe în sine, deoarece WPC nu se zgârie, nu se sparge și nu se crapă în condiții uzuale de trafic.

Profilele WPC nu își modifică culoarea

Un aspect foarte important este cel care ține de păstrarea în timp a culorii, mai ales în situația în care vorbim despre produse direct expuse la raze solare și la radiații UV. Profilele WPC își păstrează nuanțele inițiale de-a lungul timpului, garanția acordată produsului fiind de regulă de la 3 până la 5 ani.

Profilele WPC rezistă la foc și la intemperii

Dacă am menționat rezistența la raze UV, atunci este firesc să spunem și faptul că aceste profile rezistă foarte bine chiar și la intemperii, deoarece produsul nu putrezește, nu mucegăiește și nu îngheață, iar un aspect foarte important este faptul că rezistă foarte bine chiar și la foc. În plus, folosite în sistem de pardoseli, profilele ajută la obținerea unor suprafețe pe care nu se alunecă, chiar și în ipoteza în care apa este prezentă pe suprafață.

Preț accesibil comparativ cu alte materiale similare

Față de lemnul uzual nu există o diferențiere majoră la nivel de preț, însă este important să ai în vedere faptul că profilele WPC au o rezistență cu mult mai mare decât cea a lemnului clasic, așa că investiția este cu siguranță eficientă.

Sustenabilitate

Dacă te-ai gândit că utilizarea lemnului aduce de cele mai multe ori dezechilibre la nivelul naturii, atunci te vei bucura să afli că profilele WPC pot înlocui în totalitate lemnul clasic. Din acest motiv aceste profile se alătură materialelor sustenabile de construcții, iar acest lucru este foarte important.

Rezistență mare la dăunători

Spre deosebire de lemn, care suferă în urma atacurilor dăunătorilor, în cazul profilelor WPC acest lucru nu se întâmplă. Fiind un material compozit, el nu va permite dăunătorilor să distrugă structura și nici să își facă cuiburi în cadrul elementelor de structură.

Profilele WPC sunt în mod cert o alternativă de succes la folosirea lemnului pentru amenajări exterioare, iar acest lucru ar trebui să te determine să îți îndrepți atenția spre aceste tipuri de materiale de viitor. O dată ce vei înțelege că viitorul este al materialelor compozite, vei vedea și cât de mari sunt beneficiile pe care acestea le au de oferit la nivelul amenajării ideale a casei și grădinii tale.

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă