13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăLifestyleDesene inedite ale creatorului de modă Yves Saint Laurent, scoase la licitaţie...

Desene inedite ale creatorului de modă Yves Saint Laurent, scoase la licitaţie la Paris

 
Desenele, provenind din colecţia editorului parizian Jacques Damase, ar fi trebuit să ilustreze o carte pentru copii – “Un Diable a Paris”, care nu a fost tipărită niciodată.

La 17 ani, Jacques Damase era cel mai tânăr editor din istorie. “În orice caz, aş fi fost incapabil să fac o carte fără dragoste, şi în plus, un text trebuie să fie întotdeauna însoţit, pentru mine, fie de imagini, fie de litere frumoase. Fericirea maximă este atunci când creez în strânsă colaborare cu un artist”, a explicat Jacques Damase într-un interviu cu jurnalistul Jean-Louis de Rambures, notează news.ro.

La Montparnasse, Jacques Damase face cunoştinţă cu Cocteau, Ernst, Miro, apoi cu Atlan, Soulages, Hartung. Pritenia sa cu Sonia Delaunay va da naştere unei colaborări artistice care va dura mai mult de 15 ani.

“Întâlnindu-l pe Yves Saint Laurent prin Roger Vivier, Jacques Damase îi comandă aceste desene excepţionale rămase în colecţia sa”, precizează casa de vânzări Cornette de Saint Cyr, care estimează planşele între 300 şi 1.500 de euro.

În spiritul desenelor lui Cocteau, Yves Saint Laurent a reprezentat personaje jumătate om – jumătate animal, cu cap de taur sau cu aripi de fluture, şi figuri mascate reprezentând atât diavolul, cât şi drăcuşorii.

Ansamblul desenelor este expus până pe 18 decembrie, cu acces liber, pe bulevardul Hoche din Paris. Vânzarea “Yves Saint Laurent – Un diable a Paris” va avea loc miercuri.

Cele mai citite

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

Aproape 80 de percheziții, în 4 județe și în Capitală, într-un dosar de contrabandă cu țigări. Prejudiciu de aproape 13 mil. euro

Aproape 80 de percheziţii au loc în această dimineaţă în 14 judeţe şi în Capitală, într-o cauză ce vizează destructurarea a două grupuri infracţionale...

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...
Ultima oră
Pe aceeași temă