13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăLifestyleDesenele realizate de copii români vor intra în "Cartea recordurilor"

Desenele realizate de copii români vor intra în “Cartea recordurilor”

Cel mai mare colaj de desene din România dedicat animalelor de companie urmează a fi omogat drept un nou record mondial, după ce va fi verificat, în jurul datei de 1 iunie 2020, de o delegație a “Guinness Book”.

Colajul, cu o suprafață totală de peste 200 de metri pătrați, este format din 3200 de desene realizate de elevi, mai ales din clasele I – IV, de la școli din 15 orașe ale României. Toate desenele sunt dedicate animalelor de companie. 

Colajul a fost realizat cu scopul de a atrage atenţia asupra importanţei animalelor în viaţa noastră, în contextul în care se estimează că 80 milioane de gospodării din Uniunea Europeană deţin cel puţin un animal de companie.

În România, inițiativa realizării acestui colaj a fost lansată în cadrul programului denumit “ABC-ul Îngrijirii Animalelor de Companie”, program derulat de Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie (ARPAC). Potrivit unor date centralizate la nivelul anului 2018, în casele din România trăiesc 4.300.000 de pisici şi 4.000.000 de câini.

“Suntem pe deplini recunoscători că împreună cu elevii şcolilor înscrise în programul ABC-ul Îngrijirii Animalelor de Companie am putut realiza cel mai mare colaj de desene din România dedicat animalelor de companie. În felul acesta, grija şi dragostea noastră faţă de prietenii cu blăniţă, pene sau carapace au putut fi transmise prin desen şi vor putea inspira şi pe alţii să fie stăpâni responsabili şi iubitori”, a declarat Gratziela Bahaciu, secretar general al ARPAC.

Aceasta ne-a spus că, potrivit informațiilor și a desenelor elaborate de copii, cele mai multe animale de companie din România sunt pisicile și câinii. Pe următoarele locuri s-ar situa peștii de acvariu, păsările de colivie și diferite specii de reptile mici (broaște țestoase, iguane și chiar șerpi).

Micile viețuitoare sunt foarte importante într-o familie, întrucât prezența lor îi învață pe copii să fie responsabili și să aibă grijă de animale. Din acest punct de vedere, poate cel mai util animal de companie este pisica.

“Peștii sunt comozi din punctul de vedere al îngrijirii, dar nu poți interacționa cu ei, nici măcar n-ai voie să le bați în geamul acvariului, pentru că se sperie. Câinele este tolerant cu copiii. Dar pisica îi învață cu adevărat pe copii șă respecte animalele”, ne-a explicat Gratziela Bahaciu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...
Ultima oră
Pe aceeași temă